Logo decormyyhome.com

Ефективно народно лекарство за дървеници

Ефективно народно лекарство за дървеници
Ефективно народно лекарство за дървеници

Съдържание:

Видео: Третиране на пчели против вароатоза с оксалова киселина. 2024, Юли

Видео: Третиране на пчели против вароатоза с оксалова киселина. 2024, Юли
Anonim

Буболечките в къща са неприятна ситуация, която трябва да се бори при първите признаци на паразити. Унищожаването на бъгове е много трудоемък процес, обаче има много различни начини, които ще помогнат да се отървете от тях, включително народни средства.

Image

Народните лекарства в борбата срещу паразити като дървеници могат да помогнат само ако те са се появили наскоро, ако има много малко от тях и определено знаете тяхното специфично местообитание. Като цяло, да се отървете от дървеници с народни средства е доста трудно, защото такива методи по принцип само плашат насекомите. Но ако по някаква причина не искате да купувате химикали, например, страхувате се за деца или домашни любимци, тогава можете да използвате най-ефективните методи.

Ако забележите бъгове в малък брой, можете да се разхождате с прахосмукачка на най-видни места, както и в ъглите. Обработката с вряла вода всички пукнатини в первазите, вратите, шевовете на дивана и други предполагаеми местообитания ще помогне да се отървете от по-голямата част от паразитите. Употребата на течности с остра упорита миризма, като терпентин, керосин, салицилова киселина и оцет, също ще изплаши вредителите.

Използването на билки в борбата с дървениците

Ефективен начин за борба с дървениците е използването на вратига и пелин. Пелинът е горчива трева с постоянен аромат, който човек може дори да не забележи. Но миризмата на тази трева за бъг е наистина възпираща. Въпреки това пелинът може само да плаши насекомите, но няма да допринесе за тяхното изчезване.

Вратига расте само през лятото, това е доста отровно растение с жълти цветя. Грешките в леглото няма да могат да живеят до вратига и просто ще избягат. Но, за съжаление, вратига е доста токсично растение, така че не трябва да го използвате, ако в апартамента живеят деца и домашни любимци. Трябва да се разтегнете в целия апартамент, само в този случай насекомите няма да избягат в друга стая, а наистина от къщата ви.