Logo decormyyhome.com

Как да съхраняваме обувки в извънсезонната зона

Как да съхраняваме обувки в извънсезонната зона
Как да съхраняваме обувки в извънсезонната зона

Видео: 10 creative DIY projects that will revamp your shoe storage 2024, Юли

Видео: 10 creative DIY projects that will revamp your shoe storage 2024, Юли
Anonim

Семействата, живеещи в малък апартамент, рано или късно имат въпрос: къде и как да поставят обувки в извън сезона?

Image

Струва си да запомните, че преди да проявите креативно мислене и да използвате цялото си въображение в търсене на места за съхранение, обувките трябва да бъдат подготвени. Трябва да се измие с мръсотия и прах, включително подметката. За да изсъхне. Препоръчително е не на пряка слънчева светлина и не на радиатори. За да поддържате обувките във форма, можете да я напълните с вестници или подложки от пяна, а кожата също трябва да се навлажни с лак за обувки. Между другото, подходящ е и обикновен крем за ръце. Но за лакови и велурени повърхности са подходящи само специални инструменти. Проверете внимателно обувките. Може би тя се нуждае от ремонт. Светкавицата е заседнала или отпечатаната пета е отлетяла.

Мястото за съхранение трябва да е тъмно, сухо, далеч от радиатори и добре вентилирано.

Не във всеки коридор има достатъчно място за съхранение, така че трябва да подходите към този проблем по нестандартен начин. Първо, можете да използвате вътрешната странична стена на шкафа. Например, закрепете няколко куки към него и окачете обувки върху тях в платнени чанти или чанти. Можете да използвате кухненски парапети. С помощта на закачалки с щипки е удобно да съхранявате високи ботуши. За да направите това, можете да използвате гардероб със сезонно облекло. Като цяло, платните торби са много удобни за съхранение. В края на краищата те не заемат толкова място, колкото кутиите. И перфектно пуснати на въздух. Основното е, че обувките в тях трябва да бъдат сплескани, в противен случай може да загуби форма.

На второ място, пейка или таван за обувки може да ви помогне. Някои от тях имат доста голямо вътрешно пространство, но дори и размерите да не са големи, там можете да поставите леки обувки: маратонки, балетни обувки, шамари.

Друг начин да запазите обувките безопасни и здрави е закупуването на специални гардероби за гардероб. Такива системи за съхранение могат да побират 10-20 чифта обувки и са много компактни. Те могат да бъдат извадени под килера, под леглото или на мецанина. В допълнение, върху органайзера има филм, който предпазва обувките от прах.

Пространството под тавана може да се използва и за съхранение. В крайна сметка не всеки има мецанини. Фиксирайте рафтовете в коридора и поставете кутиите или пластмасовите контейнери с обувки върху тях. И ако те са със същия размер или в същия стил, тогава ще изглежда необичайно. Или можете да ги покриете с платнен екран. Не забравяйте, че кутиите трябва да имат отвори за достъп на въздух.

Ако не е възможно да закупите пълноправен багажник за обувки, тогава е напълно възможно да го направите сами. Например от тръби от полипропилен. Те трябва да бъдат нарязани на фрагменти, закрепени заедно с лепило. Този авторски дизайн може да бъде с различни форми и размери.