Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от бълхи в апартамент народни средства

Как да се отървете от бълхи в апартамент народни средства
Как да се отървете от бълхи в апартамент народни средства

Видео: Как да си помогнем срещу дървениците с етерични масла и други природни средства? 2024, Юли

Видео: Как да си помогнем срещу дървениците с етерични масла и други природни средства? 2024, Юли
Anonim

Наличието на бълхи в апартамента носи неудобство не само за хората, но и за домашните любимци. И в присъствието на деца този проблем предизвиква особено безпокойство. Възможно е обаче да се справите с него не само чрез използване на новоустроени убийци на насекоми, които, между другото, не винаги са толкова ефективни, но и чрез прилагане на популярни съвети и препоръки.

Image

Ще ви трябва

  • - смес от билки;

  • - катранен сапун;

  • - пиретрум;

  • - чесън;

  • - бирена мая;

  • - борови стърготини;

  • - сода за хляб;

  • - трапезна сол;

  • - цитрусови плодове;

  • - борна киселина;

  • - игли за стружки;

  • - камфор алкохол;

  • - оцет;

  • - керосин.

Инструкция за употреба

1

Много растения имат доста остра и специфична миризма, която може да унищожи досадните насекоми. За да приготвите инфузията, се нуждаете от 1 супена лъжица листа от евкалипт, 1 супена лъжица вратига, 2 супени лъжици пелин. Смесете тези съставки и залейте с 1 чаша вряла вода. Оставете получената смес за 10-12 часа на хладно място. След това изсипете инфузията в бутилката със спрей и обработете стаята, като обърнете особено внимание на вълнени килими, килими и подови настилки. Този инструмент може да се използва и като профилактика.

2

Боровите стърготини са еднакво ефективни при борбата с бълхите. По правило преносителите на насекоми са домашни любимци, така че напълнете матрака или възглавницата на вашия домашен любимец с борови стърготини. Бълхите очевидно няма да му харесат.

Image

3

Пиретрумът е декоративно растение, което ще помогне да се справят с бълхите. Това цвете разговорно се нарича персийска маргаритка и се счита за универсално средство против бълхи. Факт е, че пиретрумът съдържа естествени инсектициди, които за разлика от изкуствените не са вредни за хората или животните. Отвара от персийска лайка се приготвя от сухи съцветия. Залейте две чаши растителен материал с вряла вода, след което настоявайте на тъмно място, докато се охлади напълно. След това изплакнете с получения състав пода, перваза, всички налични пукнатини. Можете също да къпете куче или котка в бульона с треска, те са носители на бълхи.

4

Отлично средство за борба с бълхи и други паразити е обикновеният сапунен катран. Унищожава не само самите насекоми, но и техните ларви, яйца. Методът на приложение е доста прост. Необходимо е да се започне, разбира се, с домашни любимци, заразени с паразити. Намажете вълната им с катран сапун, задръжте за 10-15 минути, след това изплакнете. След това измийте с разтвор от катранен сапунен катран, обработете пода и всички останали повърхности, където бълхите могат да живеят.

Image

5

Добре известен антисептик е борната киселина. Полезно е за унищожаване на бълхи в къщата. Това лекарство се продава в аптеките, изглежда като прах от малки кристали. Поръсете го върху килими, под матраци и обработвайте мебели. При контакт с киселина, бълхите ще отделят частиците си и впоследствие ще умрат. За хора и домашни любимци това вещество е абсолютно безопасно, дори и при поглъщане.

6

Етеричните масла са се доказали добре в борбата с домашните бълхи. Те могат да бъдат закупени в аптеката. Тези кръвосмучещи насекоми не могат да устоят на миризмата на евкалипт, карамфил, мента, анасон. А в етеричните масла ароматът е много по-концентриран и наситен, отколкото в самите билки. Ще бъде достатъчно веднъж да обработите всички външни повърхности, които са в къщата. След това паразитите ще изчезнат за дълго време. Между другото, лечението може да се проведе за превенция - ако в дома има животни.

7

Проветрявайте стаята ежедневно - бълхите не понасят студ. Неща, килими, възглавници, матраци и т.н. отвеждайте го на чист въздух от време на време на пряка слънчева светлина.

8

Хлебната сода също унищожава бълхите в затворени помещения. За да направите това, смесете сода и сол в равни пропорции. Напръскайте тази смес върху килим, килим или друго подово покритие. След 10-12 часа старателно почистете повърхността. Ако е необходимо, можете да повторите процедурата.

Image

9

Ароматът на цитрусови плодове отблъсква бълхите перфектно. Разстелете сухите кори от мандарини, портокали, грейпфрути във вашия дом. Не забравяйте за най-недостъпните места, като кътчета и корнизи зад мебелите, вентилационни отвори, пукнатини в пода и т.н.

10

Можете да използвате пелин и стърготини от иглолистни дървета като средство за предпазване от бълхи. Особено удобно е да се използва, ако живеете в частна къща. В този случай смес от тези съставки се разпада преди да влезе в стаята.

11

Само няколко капки амоняк, разреден във вода (една и половина до две чаши), ще помогнат да изгоните бълхите от къщата. Полученото решение трябва да се третира подове в апартамента. Също така, амонякът може да се добави в малки количества към водата, в която ще миете котката или кучето. И измийте носилката във вода с амоняк.

12

Подови настилки: дворец, килими и др. може да се третира със смес от бирена мая и нарязан чесън. След 8-10 часа старателно почистете повърхността. Остра миризма ще спаси трайно вашия апартамент от бълхи.

13

Разтвор на камфорен алкохол и 3% оцет отлично отпушва бълхите, можете да добавите още няколко капки остър флорален одеколон. Този инструмент действа срещу упойващи вредители. Можете да поръсите с разтвор не само килими, подове, первази и мебели, но и коса за домашни любимци.

14

Бълхите мразят миризмата на керосин. Обработете керосинови килими, всички други подови настилки и бълхи ще изчезнат. Необходимо е само да се спазва изключително внимание, тъй като керосинът е много запалим, така че не можете да запалите кибрит. Недостатъкът на този метод е, че керосинът мирише много силно и неприятно. Но ден след приложение е необходимо да се извърши мокро почистване в къщата.

Image

Обърнете внимание

Преди да започнете процеса на освобождаване от бълхи в апартамент, трябва ясно да разберете кои повърхности ще обработите особено внимателно. Имайте предвид, че бълхите се заселват буквално навсякъде, но обикновено в дъното на стаята - не по-високо от един и половина до два метра от пода.

Свързана статия

Как да се отървете от влагата в мазето