Logo decormyyhome.com

Съвети за грижа за народни съдове

Съвети за грижа за народни съдове
Съвети за грижа за народни съдове

Видео: Д-р Папазова - Съвети и грижи за лимфната система -„На кафе” (11.01.2016г.) 2024, Юли

Видео: Д-р Папазова - Съвети и грижи за лимфната система -„На кафе” (11.01.2016г.) 2024, Юли
Anonim

В ерата на технологиите и химията не можете да се притеснявате от разлято червено вино на скъпа покривка, защото всички видове химически съединения за почистване и почистване винаги са наблизо. Но забравяме за прости и безопасни методи. Тези, които са ни предадени от нашите баби и които не са толкова опасни от огромния брой буркани, продавани в супермаркета.

Image

термос

За да може плаката, която се образува по стените на колбата, да изчезне в термос, е необходимо в една седмица да се вари чай по-силен от обичайното. Плаката ще се отдалечи от стените, няма нужда да правите нищо допълнително.

Термосът ще бъде чист, ако вместо вряла вода, оставете в него слабо сварен чай.

Ако термосът има неприятна миризма, изплакнете го с вода и оцет.

Бяла плака върху стъкло и кристал може да се измие с леки движения, като се използва добре известен трапезен оцет;

Съдове и прибори за хранене

Мазните съдове могат да се мият без много усилия в топла вода, за това е необходимо да изсипете малко суха горчица във водата (1 чаена лъжичка в купа). В края изплакнете съдовете с хладка вода. Това е доказан препарат за миене на съдове.

За да предотвратите миризмата на прибори като риба, ги избършете с парче масло или прясно нарязана лимонова кора преди измиване.

Миризмата на риба също ще помогне да се отървете от обикновената суха горчица. Преди да миете чинии, просто го избършете със суха горчица.

За да върнете блясъка на приборите от неръждаема стомана, потопете ги в картофен бульон за 10 минути.

За почистване на емайлирани съдове, мивки и чинии, зъбният прах, който забравихме, ще помогне добре и ако тампонът с праха е предварително навлажнен с оцет, ефектът ще бъде още по-добър.

Лимоновият сок почиства острието на ножа, премахва петна от ръжда и петна от мастило от бельо. И ако избършете продукт от тъмна кожа с лимонов сок, продуктът ще блести.

порцелан

За да се върнете към предишната си белота и свеж вид на порцелановите ястия, трябва да го разтриете с питейна сода или оцет със сол, някои по-дълбоки петна от скъпи порцеланови предмети се отстраняват с вода и алкохол.

За да се запази първоначалният вид на порцелановите чинии възможно най-добре, най-добре е да ги съхранявате, като ги измествате с бял лист хартия, нарязан така, че да отговаря на размера на чиниите;

Кристал и стъкло

Кристалните и стъклените вази отново ще блестят, за това е необходимо да се изплакнат в разтвор на вода, оцет и сол (2 супени лъжици оцет и 1 супена лъжица сол).