Logo decormyyhome.com

Меланинови гъби: функции, плюсове и минуси

Меланинови гъби: функции, плюсове и минуси
Меланинови гъби: функции, плюсове и минуси

Съдържание:

Anonim

Меланинът или по-точно меламиновата гъба е специална чудо-парцал, лесно се справя с трудно отстранимите примеси. Изработена е от пластмаса от ново поколение, прилича на обикновена пералня и почиства като шкурка. Почти всеки, който вече е успял или просто иска да закупи, говори за свойствата, ползите и вредите от този продукт.

Image

Свойства на меламиновата гъба

Гъбата, изработена от меламинова смола, не изисква детергенти, тя може да премахва всякакви примеси от вертикални и хоризонтални повърхности, тя е направена в Китай. С негова помощ можете бързо да премахнете: следи от химикалки и маркери; изгорена мазнина от печката; детски рисунки на неподходящи места; стари петна по мебели и килим; мръсотия и мазут върху дънки и леки обувки, както и внимателно почистване на мивката, стените, съдовете и много други. Много е добре да избършете вертикални повърхности с него, тъй като водата не тече от него. В допълнение, меламиновата гъба се справя добре с ръжда и други много силни и устойчиви замърсявания.

Разбира се, този продукт е необходим за почти всяка добра домакиня, тъй като с негова помощ е много лесно да се възстанови перфектния ред в къщата. Но също така е много важно да знаете какви предимства има меламиновата гъба, независимо дали е вредна или не.

Плюсове меламинова гъба

Ефективната супер меламинова гъба не само се справя с мръсотията, но и третира повърхностите, които трябва да бъдат почистени и не ги надраска. Освен това абсорбира влагата добре, може да почисти до 10 квадратни метра от различни повърхности, както сухи, така и мокри. Има пенеста структура и отворени пори, благодарение на което перфектно задържа мръсотията. Той, за разлика от други подобни средства, сам по себе си е абсолютно безвреден за човешкото здраве. Все пак си струва да го премахнете, доколкото е възможно, от деца и животни, тъй като в комбинация с други вещества, като цианурова киселина, гъбата може да навреди на тялото.

Минуси от меламинови гъби

Въпреки факта, че меламиновата гъба намери много широко приложение и почиства добре всички повърхности, трябва да разберете, че може да бъде вредно за здравето. Експертите не препоръчват да го използвате за почистване на готварски повърхности и измиване на съдове, тъй като гъбата се разпада по време на употреба. В резултат на това меламинът, от който е направен, навлиза в тялото. Разбира се, той може да излезе оттам с урината, но най-често се установява в бъбречния таз и в резултат на това води до развитие на уролитиаза.

Освен това трябва да се има предвид, че гъбата може да надраска пластмасовите изделия; стъкло; боядисани, емайлирани или лакови повърхности. Затова производителите препоръчват първо да проверят ефекта му върху малка площ.