Logo decormyyhome.com

Как да изберем машина за премахване на макари

Как да изберем машина за премахване на макари
Как да изберем машина за премахване на макари

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Юли

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Юли
Anonim

Когато купувам модерен трикотажен или плетен артикул, искам той да продължи възможно най-дълго. Но тези очаквания не винаги са изпълнени. Често след месец чорапи по повърхността на материала се появяват грозни шпули. Носенето на такова нещо вече става неприятно. Много жени се опитват да удължат живота на пуловери или пуловери, като отрязват паднали влакна. Затова специалните машини, които улесняват изпълнението на тази старателна работа, се превърнаха в истинска находка за домакините.

Image

Инструкция за употреба

1

Когато купувате средство за отстраняване на макари, обърнете внимание на неговия дизайн. Тя може да бъде полусферична или оборудвана с удобна дръжка. Но принципът на работа и в двата случая е подобен на електрическа самобръсначка: макарата се отстранява с помощта на мрежа с малки дупки; краищата им се изострят рязко. А зад решетката е нож, който, въртящ се с висока скорост, отрязва влакната. Моля, обърнете внимание: ако отворите на машината са много малки, тогава големите макари може да не влязат в тях или да се забият между мрежата и ножа и ще трябва да разглобите машината, за да я почистите.

2

Огледайте машината. В добро нещо, производителите не търпят небрежност при монтажа. Детайлите трябва да са добре прилепнали един към друг и да нямат раздробяване, в противен случай устройството ще направи куки върху плата. По-добре е, ако е издадено от добре известна компания и има гаранционен срок от поне една година.

3

Не гонете евтиността. Много евтини автомобили могат да бъдат направени от нискокачествени материали. Ако металът е лош, продуктът бързо ще стане тъп. Най-надеждните са стоманени остриета.

4

Изберете машината с оптимален размер: голямата не е много удобна и ще трябва да работите по-дълго с малката, тъй като работната повърхност за захващане на шпулите е твърде малка. Дръжте го в ръцете си - ако е удобно, най-вероятно и използването му няма да доведе до сериозни проблеми.

5

Моля, имайте предвид също, че ако прозрачният контейнер за събиране на макари е твърде малък, тогава по време на работа ще трябва да го почиствате често, тъй като машината не работи с напълнен контейнер.

6

Капакът и четката могат да се доставят с това устройство за по-лесно почистване, но дали ще ви е необходимо, зависи от вас.

7

Ако устройството има регулатор на височината за остриетата на дюзите, това ще позволи да се използва за тъкани с различни размери на купчината. Премахването на макарите може да се извърши по-близо до повърхността на тъканта и от повърхността на тънки материали.

8

Автомобилите се извършват в няколко варианта. В първия случай захранването се доставя от мрежата. Ако предпочитате това, обърнете внимание на дължината на жицата. Във втория случай тя има една батерия. Според отзивите на клиентите, той трябва да бъде заменен твърде често. Има устройства, работещи на батерии с два пръста. Можете просто да ги смените или да поставите акумулаторни батерии и периодично да ги поставяте на презареждане. Има и автомобили, в които се зарежда батерията, която се зарежда от мрежата. Коя опция е най-удобна, която избирате - в зависимост от честотата и мястото на използване на машината.