Logo decormyyhome.com

Как да извадите масло от яке

Как да извадите масло от яке
Как да извадите масло от яке

Видео: Какое моторное масло заливать в двигатель 2024, Юли

Видео: Какое моторное масло заливать в двигатель 2024, Юли
Anonim

Както се казва, побързайте - карате хората да се смеят. Често това се отнася за тези, които набързо се хранят в заведения и заведения за хранене, без да свалят връхните си дрехи. Парче мазна храна попадна ли на сакото ви? Не бързайте да носите нещо на химическо чистене или дори да го почиствате в тъмен шкаф. С петролно петно ​​може да се справите у дома, като използвате малки трикове.

Image

Ще ви трябва

  • - сапун за пране;

  • - сол;

  • - течност за миене на съдове;

  • - амоняк;

  • - бяла памучна тъкан;

  • - суха горчица;

  • - магнезиев прах;

  • - етер;

  • - терпентин.

Инструкция за употреба

1

Във всяка къща има цяла маса от импровизирани инструменти, които ще помогнат за премахване на петрола и мазните петна. Обикновеният сапун за пране може да премахне свежо петно ​​от всякакъв произход на якето ви. За целта вземете яке и намажете добре полученото петно ​​със сапун за пране, оставете го за една нощ. Този метод изисква малко търпение, но резултатът си заслужава. На сутринта остава да измиете вещта и да изплакнете обилно.

2

Ако в този момент сте в кафене или верига за бързо хранене, вероятно имате под ръка сол, която има тенденция да абсорбира перфектно масло и мазнини. Поръсете петното със сол и леко разтрийте. Повторете тази процедура няколко пъти, докато цялото масло е абсорбирано. Когато се приберете вкъщи, измийте якето си със сапун или течност за миене на съдове.

3

Сакото ви е от изкуствен материал и има светъл цвят? Тогава следният метод е за вас: разбъркайте чаена лъжичка амоняк в половин чаша топла вода. Накиснете памучен тампон в приготвения разтвор и лекувайте петното, движейки се от краищата към центъра. След това изгладете якето с топла ютия през бяла памучна кърпа, поставена от двете страни на петното.

4

За да премахнете масленото петно ​​от цветно или черно яке, сухата горчица е доста подходяща. За да направите това, разтворете го в малко количество вода, докато се получи консистенция на пулпата. Сложете горчичната смес върху петното и оставете за половин час. Когато горчицата изсъхне, измийте предмета в топла вода. Горчицата помага деликатно да се справи с петна от масло, както и петна от мастило.

5

Петната върху сако от моторно масло могат да бъдат отстранени с каша, приготвена от етер и магнезия на прах. Нанесете сместа върху петното и оставете за известно време. След като етерът напълно се изпари, намажете магнезията. Такова петно ​​може да бъде отстранено със смес от амоняк и терпентин, смесени в равни пропорции. Нанесете състава върху петното и оставете за 30-40 минути. Повторете процедурата, докато петното изчезне напълно. След това измийте якето в сапунена вода.

как да премахнете петна от масло от яке