Logo decormyyhome.com

Как да почистите меки играчки у дома

Как да почистите меки играчки у дома
Как да почистите меки играчки у дома

Видео: #ОставайсяДома - Сериалы Сваты и Байки Митяя - Все серии подряд 2024, Септември

Видео: #ОставайсяДома - Сериалы Сваты и Байки Митяя - Все серии подряд 2024, Септември
Anonim

Меките играчки се замърсяват и се запушват с прах с течение на времето и ако децата все още играят с тях, значи много петна са ви предоставени. В този случай е най-лесно да вземете играчките на химическо чистене, но можете да опитате да ги почистите у дома.

Image

Инструкция за употреба

1

Най-лесният начин за почистване на играчките е да перете в пералня. Изберете деликатен режим при ниски температури и след измиване закачете играчката и изчакайте да изсъхне напълно. Уверете се, че такова измиване е подходящо за вашата играчка, ако няма съответно обозначение, тогава след измиване рискувате да получите смачкана топка, напълно за разлика от вашия плюшен приятел.

2

Доста ефективен начин е да почистите играчките с пяна, този метод е подходящ за всички, дори бабите с пълнител от дървени стърготини няма да страдат. Разтворете текстилен препарат за почистване, прах или перилен препарат във вода. Разбийте разтвора до пенест. Нанесете пяна върху играчката и след това изтрийте замърсяванията с леко влажна гъба, предварително навлажнена в същия разтвор. Внимавайте да не попаднете прекалено много вода вътре. След почистване ходете по играчката с гъба с чиста вода. Измитата играчка трябва да се изсуши добре.

3

Ако играчката трябва да се освежи, тогава е подходящо химическо чистене. Първо вакуумирайте или избийте играчка от прах. След това пригответе почистващо средство: вземете 3-4 супени лъжици сода за хляб (това количество е достатъчно само за малка играчка). Добавете етерични масла към содата - масло от евкалипт, лавандула и чаено дърво, една капка е достатъчна. Маслата ще убият неприятните миризми и бактерии, ще добавят свежест на вашата играчка. Поставете играчката в торбата и изсипете содата там, затворете и разклатете, така че содата да се разпределя равномерно по повърхността. Оставете играчката в чантата за няколко часа, през това време содата абсорбира мръсотията. И ако сложите чантата с играчката във фризера, тогава ще убиете праховите акари, които са в нея.