Logo decormyyhome.com

Как да измиете зимно пухено яке в пишеща машина

Как да измиете зимно пухено яке в пишеща машина
Как да измиете зимно пухено яке в пишеща машина

Видео: ✔ЖЕНСКАЯ ШАПКА из меха или дубляжа своими руками | Технология пошива зимней шапки для начинающих 2024, Юли

Видео: ✔ЖЕНСКАЯ ШАПКА из меха или дубляжа своими руками | Технология пошива зимней шапки для начинающих 2024, Юли
Anonim

Всяко нещо изисква подходяща грижа, същото важи и за зимното яке. И тъй като мнозина сега имат перални, важно е да знаете как да измиете зимно пухено яке в пишеща машина.

Image

Инструкция за употреба

1

На първо място, разберете дали вашето яке може да се пера машинно. Обикновено това е написано на специален етикет, който е върху всяко облекло. Внимателно погледнете какво е посочено там по отношение на измиването на продукта. Прочетете каква температура трябва да бъде водата при миене на пухеното яке в машината, какъв режим трябва да се използва за измиване и предене, какъв препарат може да се използва.

2

Повечето пухени якета обикновено показват същите изисквания за пране, така че следвайте следващото. Задайте режим, наречен „Деликатно измиване“ или „Деликатен режим“. Завъртете температурата на 30 градуса. След това добавете почистващ препарат в съответното отделение, по-добре е да е течен и предназначен за измиване на деликатни тъкани.

3

Производителите на пухени якета се съветват да измият зимното яке надолу в пишещата машина с помощта на няколко тенис топки, затова се погрижете предварително за присъствието им в къщата и сложете 3 топки в барабана на пералнята заедно с пухеното яке преди да измиете (така че пухът да не се заблуди). По-добре не мийте пухеното си яке с други неща.

4

Изплакнете зимното яке надолу в пералнята най-малко 3 пъти. Това ще измие добре почистващия препарат и фабричния прах. След това задайте въртящото управление на най-малкия брой обороти; не изваждайте топките от барабана.

5

За да изсушите надолу якето, го оставете в пералнята или го поставете близо до всеки източник на топлина. Разбийте го от време на време като възглавница, така че пухът равномерно да изсъхне.

Обърнете внимание

Не изсушавайте зимното яке надолу в близост до открит пламък - това може да ви изложи на загуба на любимия ви предмет, или пожар може да възникне от вашата небрежност.

Полезни съвети

Не забравяйте, че всички неща, които имат ключалки и копчета, трябва да се закопчават преди измиване, а надолу якето също трябва да бъде обърнато отвътре навън.

измиване на пуловер