Logo decormyyhome.com

Как да актуализирате дъска за гладене

Как да актуализирате дъска за гладене
Как да актуализирате дъска за гладене

Съдържание:

Видео: Leifheit Air Active L Professional (English) 2024, Юли

Видео: Leifheit Air Active L Professional (English) 2024, Юли
Anonim

Дъската за гладене е удобно и много необходимо нещо дори в епоха, когато дрехите все повече се шият от набръчкани материи. В същото време няма нужда да купувате нова дъска, ако старата основа е непокътната, но горната част е скъсана или изгорена. Бордът може да бъде възстановен.

Image

Какво е необходимо за това?

Самата дъска се състои от дървена основа, вата, горна повърхност и капак. Полагането може да бъде направено и от филц, тогава не трябва да се покрива отгоре с кърпа. За да работите, ви трябват и памучна тъкан, ножици, ленено ластик, нокти за тапети, парче сапун или тебешир в контрастен цвят, така че следата да се вижда ясно. Подложката от филц не може да бъде прикрепена, ватяща - най-добре е да залепите, така че ще ви трябва повече лепило за плат или универсално.

модел

Методът на изработка на шаблона зависи от това какво ще направите полагането. Ако това се усети, разстелете го на пода, прикрепете частта от дъската, която ще стегнете и кръгнете. За полагане от ватиране най-добре е първо да се направи модел на хартия. За възстановяване на дъската за гладене трябва да се вземат само естествени материали - изкуствени могат да се стопят по време на работа.

Изработка на горната повърхност

Прехвърлете шаблона върху тъканта. В този случай местоположението на лоба и напречните нишки не играе особена роля. Оставете отпуск от около 8 см от всяка страна (дебелина на дъската плюс още 3-4 см на подгъва).

монтаж

Памучната материя след измиване и термична обработка има свойството да седи, така че е по-добре да я изперете непосредствено преди употреба. Материалът е досаден да изберете такъв, който не избледнява. По-добре е да направите вата за полагане многослоен. Сложете слоевете заедно, с ватиране на частта (най-добре с ромбични клетки). Намажете горната повърхност на дъската с лепило според инструкциите, нанесете уплътнение и изчакайте, докато прокълната изсъхне. Изрежете частта, предназначена за горната повърхност от всички страни, огъната с 0, 5 и 1 см. Поставете я на дъската, издърпайте и я закрепете отдолу с нокти за тапети.

капак

Зашийте заготовката, предназначена за капака в краищата, като се огънете с 0, 5 и 2 см, така че да можете да дъвчете. Разбира се, трябва да оставите дупка с такъв размер, че в него да премине щифт. Маркирайте дупката с бутониера. Поставете обичайното ластично бельо и поставете капака на дъската. Капакът също може да бъде направен с връзки, след което ластикът е резбован и закрепен само в полукръглата част. Шишките могат да бъдат поставени по диагонал - по един във всеки ъгъл. Но тази опция изисква повече време, в допълнение, тя е по-малко удобна.