Logo decormyyhome.com

Как да почистите велурени ботуши у дома

Как да почистите велурени ботуши у дома
Как да почистите велурени ботуши у дома

Видео: КАК ДА ПОДРЕДЯ ВКЪЩИ? КРАЙ НА ПОЧИСТВАНЕТО НА ДОМА С ЧАСОВЕ | ТАЙНАТА | Метода на модерната домакиня 2024, Юли

Видео: КАК ДА ПОДРЕДЯ ВКЪЩИ? КРАЙ НА ПОЧИСТВАНЕТО НА ДОМА С ЧАСОВЕ | ТАЙНАТА | Метода на модерната домакиня 2024, Юли
Anonim

Ботушите от велур са по-предразположени към мръсотия, отколкото кожените. След ходене по обувки можете да забележите белезникави следи, които се появяват, когато материалът влиза в контакт с реагенти (пътна сол). За да почистите продукта, нямате нужда от много време и усилия.

Image

Ще ви трябва

  • - средства за велур;

  • - почистващ препарат;

  • - гъба;

  • - четка;

  • - оцет или амоняк.

Инструкция за употреба

1

Потърсете в магазините специални продукти за грижа, които са специално създадени за почистване на естествен или изкуствен велур. Ако обувката е силно замърсена, извадете я с четка. След това нанесете пяна или спрей и когато течността се изпари, вървете отново върху велура с четка. Обикновено този метод на почистване помага да се освежи външния вид на продукта, както и да се отървете от петна от сол и други примеси.

2

Ако петната са устойчиви, намокрете велура с влажна кърпа; в крайни случаи измийте ботушите си. Използвайте неутрален препарат, който се изплаква лесно с вода. Измийте ботушите си с мека гъба. Опитайте се да предотвратите навлизането на влага вътре в продукта, след което изсушете обувките си, като пъхнете вътре в стара хартия или вестници.

3

Петната могат да бъдат отстранени от велурени ботуши с оцет. Разредете киселината до около 9%. Накиснете кърпа в разтвора и избършете велура. След като влагата изсъхне, нанесете продукт, който възстановява цвета. Вместо оцет е подходящ и разтвор на амоняк, оптималното съотношение в съотношение с вода е 1: 5.

4

Можете да възстановите външния вид и текстурата на велура, както и да се отървете от петна от сол с пара. Поставете широк тиган на печката, в който изсипете литър чиста вода. Щом течността започне да кипи, дръжте ботушите над изпарителната влага за около 3-5 минути - това е напълно достатъчно. Настържете ги и ако е необходимо, нанесете крем, който съответства на цвета на продукта.

5

Боравете с велурени ботуши с водоотблъскващ спрей няколко часа преди да излезете. Желателно е тя да е безцветна. Не можете да направите това непосредствено преди да отидете на разходка. Необходимо е продуктът да е напълно сух, в противен случай снегът ще се придържа към ботушите, което ще доведе до намокряне на материала.

почистване на велур у дома