Logo decormyyhome.com

Как да премахнете миризмата на котешка урина

Как да премахнете миризмата на котешка урина
Как да премахнете миризмата на котешка урина
Anonim

Котката или котката в къщата е източник на маса положителни емоции. Но, уви, се случва тези сладки животни да създават сериозни проблеми. Например, ако вашият домашен любимец се разроши на килим или диван, ще бъде много трудно да се отървете от миризмата на котешка урина. Но няма невъзможни задачи!

Image

Интернет буквално прелива от съвети как да премахнете миризмата на котешка урина. Следвайки тези препоръки, собствениците на котки безуспешно търкат развалените неща с оцет, напръскват се със специални средства, поръсват се със сода. За съжаление, подобно средство за мирис не работи, ако котешката урина се абсорбира в тапицерията на диван, килим или чанта.

Но това не означава, че ситуацията е безнадеждна. Просто трябва да работите здраво и да премахнете миризмата на няколко етапа. Така че, за начало, запасете се с необходимите съставки. Ще ви трябва:

- 9% трапезен оцет;

- сода за хляб;

- 3% водороден пероксид;

- течен сапун или препарат за миене на съдове.

Когато всичко необходимо за премахване на миризмата е готово, можете да продължите. Ако петното е свежо, изтрийте мястото, където е написала котката. Можете да използвате хартиени кърпи за това или да поръсите с малък зеолит или бентонит абсорбент за котешки тоалетни. Когато урината се абсорбира, вакуумирайте засегнатата област. Просто не изплаквайте с вода, в противен случай котешката урина ще се разпространи на много по-голяма площ.

Сега разредете оцета с вода в пропорция от едно до три. Изсипете третираната зона с получената течност и покрийте с хартия, оставяйки да изсъхне. Но отделете време, твърде рано е да се надявате, че миризмата на котешка урина ще изчезне. Манипулациите унищожиха урината, докато тиоли, много по-миризлива субстанция, все още остава на мястото на жестокостта на престъплението.

Следващата стъпка на обработка ще ви помогне да го премахнете. Поръсете щедро със сода за хляб. Вече трябва да имате готов за употреба разтвор, който се състои от 100 мл водороден прекис, ½ чаена лъжичка детергент и 100 мл вода. Изсипете приготвения продукт в спрей бутилка и поръсете обилно върху повърхност, поръсена със сода. Трябва да се появи пяна. След това е необходимо да изчакате 2-3 часа. През това време смес от пероксид и сода ще произведе кислород, ще се комбинира с тиоли, реакцията на окисляване ще разложи това вещество на въглероден диоксид и амоний. В резултат на това всичко бързо ще се изпари, няма да има следа от миризмата на котешка урина.

Така че, за да премахнете миризмата на котешка урина, трябва да проведете сложна химическа реакция. Проблемно, но ефективно.