Logo decormyyhome.com

Как да премахнете яке от боя

Как да премахнете яке от боя
Как да премахнете яке от боя

Видео: НАШУМЕВШИЙ ФИЛЬМ! ОСНОВАН НА РЕАЛЬНЫХ СОБЫТИЯХ! "Снайпер. Последний Выстрел" БОЕВИКИ НОВИНКИ 2024, Юли

Видео: НАШУМЕВШИЙ ФИЛЬМ! ОСНОВАН НА РЕАЛЬНЫХ СОБЫТИЯХ! "Снайпер. Последний Выстрел" БОЕВИКИ НОВИНКИ 2024, Юли
Anonim

Опасността да се облегнете на боядисана врата или да седнете на прясно изрисувана пейка се чака от всички. Ако е жалко да изхвърлите замърсеното нещо, можете да опитате да се отървете от петното. Необходимо е обаче да се вземе предвид химичният състав на боята и свойствата на материала, от който е ушито якето. Ацетонът, бензинът и някои други разтворители могат да повредят синтетичните тъкани или да ги обезцветят.

Image

Инструкция за употреба

1

Прясната боя е много по-лесна за премахване от старата боя. Ако са изминали по-малко от три часа, откакто сте изцапали дрехите си, използвайте сапун за пране. Намажете петното няколко пъти и го избършете с четка за зъби.

2

Изсушената маслена боя ще трябва да се отстрани с разтворител. Преди да почистите петното, нанесете малко количество от продукта върху незабележима зона на дрехи. Ако тъканта не се повреди и цветът й не се промени, разтворителят може да се използва.

3

Терпентин, разтворители 646 и 647, бял спирт, керосин премахват добре маслото от масло. Импортираният бял спирт не съдържа остра неприятна миризма, така че е по-добре да използвате този инструмент. Поставете мека абсорбираща кърпа под оцветената зона отвътре. Нанесете разтворител върху тампона и нанесете върху петното.

4

Ако петното е дълбоко вкоренено в тъканта, тампонът ще трябва да бъде оставен за няколко часа, покрит с дебела хартия, така че продуктът да не се изпарява. За да ускорите разтварянето, можете да затоплите тампона през хартията с не много гореща ютия.

За да омекотите старата боя, нанесете смес от терпентин и малко количество амоняк върху нея, след което я избършете със силен разтвор на техническа сода.

5

След отстраняване на петното, якето ще трябва да се измие няколко пъти, за да се отърве от миризмата на разтворителя. По-добре е да го направите ръчно, за да не перете пералнята по-късно.

6

Ако сте оцветили кожено яке с маслена боя, опитайте да използвате растително масло - маслиново или слънчогледово. Нанесете го върху памучен или марлен тампон и започнете да отлепвате боята от якето си. Сменете тампоните, когато станат мръсни. Избършете петна от масло с препарат за почистване на кожата или препарат за миене на съдове.

7

За да премахнете стара боя, първо нанесете растително масло върху нея и след това я избършете с препарат за отстраняване на лак за нокти без ацетон.

8

Водното емулсионно мастило се отмива с топла вода и прах за пране. Ако петна останат върху якето, избършете ги с нарязана крушка.

как да изтриете боя от яке