Logo decormyyhome.com

Как да заточите плитка

Как да заточите плитка
Как да заточите плитка

Съдържание:

Видео: Ремонт квартиры. Как сделать раскладку плитки своими руками 2024, Септември

Видео: Ремонт квартиры. Как сделать раскладку плитки своими руками 2024, Септември
Anonim

Плюни и сега не е загубил предназначението си. Особено уместно е използването му в домакински и градински парцели, за приготвяне на зеленчукови фуражи за домашни любимци. Тя трябва да е добре подготвена за косене на трева.

Image

Подготовката на плитката се състои от две операции - биене и завъртане.

За да заточите плитката, ще ви трябва:

- калник "баба" (специална наковалня);

- чук, изработен от висококачествена стомана, подложен на процеса на втвърдяване;

- Селище (изработено от фина наждачка).

Бие плитки

Преди да започнете да биете, трябва да намерите подходящ блок или пън (дължина 25-30 см, диаметър 40-50 см), да забиете „баба“ в края му (трябва да го имате във фермата). Това е метална (малка) наковалня, единият край на който е направен под формата на "глава" с платформа, а другият е конично заострен. На разстояние около 1 м от блока, трябва да създадете опора за по-високия, за което трябва да залепите пръчка под формата на прашка в земята (или кръстосано с колове пръчки, свързани помежду си).

Биенето трябва да се извършва, докато седите на малък (нисък) стол или стол. Плитката трябва да бъде поставена така, че острието й да лежи с долната страна на „главата на главата“, а валът да лежи върху напречните коси на пръчките. Биенето трябва да започне с "петата" на инструмента, за което ударите на чука трябва да разрежат ръба на острието (ширина около 2, 5-3 мм).

Ударите на чука трябва да се опитат да бъдат разположени под лек ъгъл спрямо острието. Само част от нападателя трябва да е в контакт с плитката. По време на удара острието трябва да бъде преместено по наковалнята. Изтъняването трябва да се доведе до висока степен, но за да се предотврати напукване и огъване на плитката.

Така целият нож ще стане по-тънък, с изключение на върха му (около 1 см). По време на биенето на плитката трябва да бъдете много внимателни, непрекъснато трябва да наблюдавате прилягането на острието към "главата на главата". Ударите с чук трябва да се нанасят равномерно. Работата може да се извърши в домашната работилница.