Logo decormyyhome.com

Как да изградите клетка за пилета

Как да изградите клетка за пилета
Как да изградите клетка за пилета

Видео: Ферма КОКО larry 3 - Направи си сам 2024, Юли

Видео: Ферма КОКО larry 3 - Направи си сам 2024, Юли
Anonim

За да има винаги свежи яйца и месо в къщата, струва си да държите пилетата в стопанството. Клетка за пилета заема малко място и носи стабилен доход; двустепенната клетка може да съдържа до 14 слоя на 1 квадратен метър използваема площ. Опитайте сами да изградите клетка за пилета.

Image

Ще ви трябва

  • - ъгъл 50x50x5 или 40x40x5;

  • - решетка от заварени пръти;

  • - поцинкован лист;

  • - листогиб;

  • - заваръчна машина;

  • - купа за пиене.

Инструкция за употреба

1

Направете чертеж на пилешката клетка. Обърнете внимание, че клетката за едно пиле трябва да има приблизително следните размери: ширина 610 мм, дължина 525 мм, височина 520 мм. Освен това трябва да има запас за палета между горния и долния ред клетки. Подредете няколко такива клетки подред, направете две нива. Добавете няколко сантиметра в долната част на краката (клетката не трябва да стои директно на пода). Изчислете общата дължина и височина на клетката.

2

От металния ъгъл 40x40x5 или 50x50x5 изрежете детайлите: четири вертикални стълба, шест хоризонтални дълги пръти и шест къси. Заварете скелета на клетката от получените части на ъглите. Проверете стабилността и надеждността на конструкцията, ако клетката е много дълга, в центъра укрепете конструкцията с друга двойка изправени.

3

Половините клетки правят поцинкована заварена телена мрежа с малък размер на окото. Много е важно пода да се направи на наклон от 6 °, така че положените яйца да се търкалят изпод пилето. В същото време такова леко пристрастие ще попречи на пилетата да се чувстват неудобно. Направете наклон към предната част на клетката. В долната част за яйца от мрежата оборудвайте рафт, който осигурява безопасно и удобно съхранение на яйца.

4

Направете поцинкована подавачка за ламарина от стомана над рафта за яйца. Изрежете лента с ширина 30 см и дължината, съответстваща на дължината на клетката. Прегънете го по този начин: на разстояние 8 см направете отклонение от 95⁰, оставете още 5 см и отново се огънете, на около 100⁰. Огънете дългия край с кука, той ще бъде закачен на предния ръб на клетката.

5

Отделете клетките с хоризонтална решетка от заварени пръти. Поставете поцинкована желязна табла върху тази решетка. По този начин пилето, намиращо се на наклонен под от мрежата, винаги ще бъде чисто, тъй като отпадъчните продукти ще отидат директно към палета.

6

Направете задната стена на домашна пилешка клетка от шперплат или метален лист. Предната стена е направена от широки пръти, огънати, така че пилето да може свободно да взема храна от хранилката. Не забравяйте за отделните врати за всяка клетка, оборудвайте ги с куки или ключалки.

7

Оборудвайте клетката за птици с клетка. Поставете контейнер с вода върху капака на клетката, свържете маркуч на дъното и подавайте вода към всяка клетка. За да сте сигурни, че водата, достигайки определено ниво, спира да тече, използвайте тоалетна поплавка или друг подобен механизъм. Ако не сте успели да направите домашно пиене, купете готова в магазина.

Свързана статия

Как да направите клетка със собствените си ръце

пилешки клетки