Logo decormyyhome.com

Как да премахнете мошници в кухнята

Как да премахнете мошници в кухнята
Как да премахнете мошници в кухнята

Видео: Намазва се с марината и се пече! Божествено месо! Тази рецепта ще ви подлуди!!! 2024, Юли

Видео: Намазва се с марината и се пече! Божествено месо! Тази рецепта ще ви подлуди!!! 2024, Юли
Anonim

Мъжки се появяват на места, където има гнили храни, влага. За да се унищожат насекомите, трябва да се предприемат редица мерки, насочени не само към премахване на съществуващ рой, но и за предотвратяване появата на нов.

Image

Ще ви трябва

  • - аерозоли;

  • - фумигатори;

  • - стръвта.

Инструкция за употреба

1

Ако не сортирате наличните хранителни запаси, върху тях може да се появи гниене - това е най-благоприятната среда за възпроизводството на молци. Затова първото нещо, което трябва да направите, е да подредите всички зеленчуци и плодове, изхвърлете гнилите храни, извадете и старателно изплакнете кошчето.

2

Ако има мазе, сортирайте зеленчуците в него. Котките могат да се размножават в мазето и безопасно да летят в кухнята, където ги виждате.

3

След сортирането обработете мазето и кухнята с аерозоли, предназначени да убиват летящи насекоми. Изплакнете всички останали зеленчуци и плодове, подсушете и ги сложете в чисти платнищни торбички. Ако кухнята или мазето са много влажни, подсушете стените с топлинен вентилатор. Това ще помогне да се предотврати повторното появяване на молци.

4

Вместо специален аерозол можете да инсталирате фумигатор с течност, предназначена да убива летящи насекоми. В рамките на 1-2 часа всички мошеници, живеещи в апартамента, ще умрат.

5

Внимателно огледайте всички саксии за цветя в апартамента. Женските снасят яйца предимно в почвата, в която са засадени цветята. За да унищожите молци и снасяни яйца, ще ви помогнат специални химикали, които можете да закупите в магазин за градинари или градинари или да пресадите цветя в затоплена почва. Всички останали методи не носят желания резултат. За да предотвратите заразяване на почвата с кичури от молци, поливайте цветята с леко розов разтвор на калиев перманганат 2 пъти месечно.

6

Друг начин да ви помогне да премахнете или намалите броя на молюски е да използвате сладки плодови примамки. За да направите стръвта, поставете в буркан няколко малки парчета от всякакви плодове, молци ще летят върху тях, след което можете да ги унищожите. Но този метод помага да се хващат само възрастни насекоми и е напълно неподходящ за унищожаване на съединители, така че нова популация от молци ще се появява отново и отново.

как да се отървем от мойки в кухнята