Logo decormyyhome.com

Как да запечатате дупка върху яке

Как да запечатате дупка върху яке
Как да запечатате дупка върху яке

Видео: Яке за близо 2000 лв! Ето как да си го "направите"! 2024, Юли

Видео: Яке за близо 2000 лв! Ето как да си го "направите"! 2024, Юли
Anonim

Дупката в любимото ви яке винаги е неприятна, но, за щастие, не винаги безнадеждна. Не бързайте да се отървете от повредено яке. Можете да опитате да спестите скъпо нещо.

Image

Ще ви трябва

  • - нишки;

  • - плат;

  • - лепилна основа;

  • - лепило.

Инструкция за употреба

1

За начало завъртете двата ръкава на якето отвътре навън. Облицовката на един от тях трябва да бъде пришита от външната страна (именно оттук нещото се изкриви по време на производството).

2

Разстелете външния шев върху ръкава. След това поставете ръката си вътре (под подплатата) и почувствайте за разкъсаната част на якето, хванете я здраво и я завъртете през отвореното парче плат върху ръкава.

3

Вземете ненужен участък от тънка, но гъста материя. Изрежете парче от него, така че не само да покрива цялата площ на пролуката, но и да се простира отвъд нея с най-малко 1-1, 5 см от всяка страна.

4

Вземете лента от специална лепилна тъкан, направена на базата на сухо лепило (при обикновените хора я наричат ​​"паяжина"). Изрежете парче плат, което съответства на размера на събраната лепенка.

5

След това разпределете якето, така че предната страна да лежи на масата (дъска за гладене). След това изправете всички бръчки и бръчки по възстановената материя, отгоре от грешната страна, покрийте празнината с парче лепилна тъкан. И покрийте самата лепилна тъкан директно с парче плат, подготвено за лепенка.

6

След това, гладете цялата обработена зона с умерено горещо желязо (без пара). Не забравяйте да използвате марля.

7

На следващо място, обърнете якето в първоначалното му положение и внимателно шийте подплатата на ръкава.

Обърнете внимание

При липса на лепяща лента можете да използвате лепилото "Момент" за тъканта (не използвайте суперзалепване!). Принципът на работа е един и същ. Но вместо паяжината, пластирът трябва да бъде покрит с малко количество лепило. След като изсъхне малко, здраво прикрепете пластира към разкъсаното място. Не забравяйте да поставите предварително всяка страна на пролуката.

Полезни съвети

По време на гладенето един от слоевете плат може да се измести и това вероятно ще доведе до появата на бръчки по повърхността на якето, които е малко вероятно да се изгладят по-късно. Ето защо е по-добре да залепите предварително лепенката върху лепенката. По този начин ще фиксирате позицията на двата слоя, което значително ще опрости по-нататъшната процедура.

Как да запечатате яке