Logo decormyyhome.com

Как да изберем хербициди за тревата

Как да изберем хербициди за тревата
Как да изберем хербициди за тревата

Съдържание:

Видео: БЕЛУРЕ-Т и ФЛУРОСТАР 200 - от СУММИТ АГРО - ефективните хербициди в житни 2024, Август

Видео: БЕЛУРЕ-Т и ФЛУРОСТАР 200 - от СУММИТ АГРО - ефективните хербициди в житни 2024, Август
Anonim

Плевелите са най-лошите врагове на не само зеленчукови култури, но и декоративни треви, растящи на тревни площи. Най-ефективното средство за борба с тях са непрекъснатите хербициди.

Image

Едногодишните плевелни растения може да бъдат премахнати от вашия домакински парцел, като редовно косите тревата или периодично изкопавате проблемните зони. Ако многогодишните плевелни растения са засадени в градината или на тревата, тогава ние не можем да направим без използването на хербициди, като по-радикални мерки.

Непрекъснати хербициди

Непрекъснатите хербициди включват такива популярни сред градинари и градинари като Tornado, Roundup, Napalm, Agrokiller, Lontrel 300. Това са истински „убийци“ на плевели и те трябва да се използват само в съответствие с инструкциите.

Принципът на работа на тези химикали е доста прост - при пръскане частиците от хербицида попадат върху самия плевел, след известно време те проникват вътре и, абсорбирайки всички живи клетки, са склонни към кореновата система. По този начин инструментът действа само върху самото растение, без да замърсява земята. Ако въпреки това частиците от хербицида попаднат на земята, само за две до три седмици ще настъпи процесът на тяхното пълно разпадане в безопасни за цялата среда частици.

Трябва да разберете, че използвайки хербицид, по невнимание можете да получите отровна струя върху тревните треви, което ще доведе до тяхната смърт. Ето защо, преди да започнете да пръскате, трябва да покриете тревната площ с пластмасова обвивка.