Logo decormyyhome.com

Как пероксидът ще помогне при почистването

Как пероксидът ще помогне при почистването
Как пероксидът ще помогне при почистването

Видео: Миялна машина не източва вода - Миялна машина пълна с вода Фиксирана 2024, Юли

Видео: Миялна машина не източва вода - Миялна машина пълна с вода Фиксирана 2024, Юли
Anonim

Бутилка водороден прекис има в почти всеки шкаф за лекарства. Пероксидът се използва за лечение на рани и драскотини, гнойни рани и порязвания. В допълнение, инструментът помага в борбата с гъбичките и вирусите, както и срещу патогенната микрофлора.

Image

За много домакини водородният пероксид се е превърнал в отличен заместител на скъпата химия.

Пероксид при почистване на кухнята

3% антисептичен разтвор често се използва за дезинфекция на рязане на кухненски дъски и плотове и плочки. Достатъчно е да навлажнете кърпа обилно и да избършете желаната, а след това просто изплакнете с вода.

Тефлоновите покривки или масажът също се избърсват с разтвор на водороден пероксид.

Когато използвате съдомиялната машина, заедно с обичайния препарат, добавете 2-3 супени лъжици 3% пероксид, това помага да се отмие мазнината от съдовете и да й се придаде блясък.

Можете да използвате пероксид в банята и тоалетната

За дезинфекция на мивка или тоалетна чиния се приготвя следният разтвор: 0, 25 литра пероксид и супена лъжица амоняк се разтварят в два литра вода, полученият разтвор се обработва на повърхността или се излива в щранг. След 15-20 минути измийте с четка или избършете с мокра кърпа.

За да се отървете от петна от ръжда или петна от сапун в банята, ще помогне разтвор, приготвен от пероксид с амоняк в съотношение 1: 1. Разтворът се нанася върху пода и стените с парцал или пръскачка, след което се отстранява с парцал и чиста вода.

Пероксидът ще помогне и в грижите за стайните растения.

За обработка на цветята се приготвя разтвор: 1 супена лъжица водороден прекис на литър вода, след това те се търкат или се напръскват с растения.

За да освежите или овлажните въздуха в помещението, можете да напръскате разтвор, приготвен от 100 ml антисептик, разтворен в 1 литър вода.