Logo decormyyhome.com

НЛО нагревател: ефективност, отзиви

НЛО нагревател: ефективност, отзиви
НЛО нагревател: ефективност, отзиви

Видео: Как выбрать обогреватель. Какой лучше электрический конвектор. 2024, Август

Видео: Как выбрать обогреватель. Какой лучше электрический конвектор. 2024, Август
Anonim

Нагревателите под търговската марка на НЛО напоследък придобиха широко разпространение в Европа. Те са обичани заради своята ефективност и производителност, защото устройствата могат да работят без прекъсване до 10 000 часа.

Image

Търговско-производствената компания НЛО е създадена в Турция през 1997г. Първите устройства, които започнаха да доставят на пазара, бяха нагреватели. В момента той е един от най-големите световни производители на ултравиолетови нагреватели с различен капацитет. Произвежданите продукти са в търсенето не само на световния пазар, но и в Русия, където НЛО има офис за продажби. Въпреки младостта на марката, тя успя да стане много популярна.

НЛО нагревателите работят на принципа на излъчване на инфрачервена светлина чрез нагряване на специална сплав, която се състои от 14 вида различни метали. Тези вътрешни устройства за отопление на въздух имат много голям ресурс за непрекъсната работа, който варира от 9 до 10 хиляди часа, което се равнява на 416 календарни дни. Производителите твърдят, че ако инсталирате такъв нагревател за отопление на стая през зимата, той ще се справи перфектно с тази задача.

НЛО нагревателите могат да отопляват както битови, така и промишлени помещения, тъй като те могат да бъдат свързани към мрежи 220 и 380 V. Спиралата при такъв нагревател загрява до 1200 ° C, въпреки че тялото му загрява само до 60 ° C. НЛО нагревателите са огнеустойчиви, в допълнение, за да увеличат пожароустойчивостта, тези устройства използват доказано топлоустойчиво стъкло на кварцова основа в своя дизайн, той служи като защита на нагревателния елемент от случаен контакт с чужди предмети.

Тези нагреватели могат да отопляват помещения с различни зони, тъй като дължината на топлинния им лъч е от 5 до 10 м, в зависимост от версията.

На всеки нагревателен елемент от тази марка има фирмен знак с обозначение на мощността на устройството, например символът U / 18 означава UFO нагревател с инсталирана мощност 1800 кВт, което е достатъчно за отопление на помещение от 25 кв.м. За отопление на помещения с по-голяма площ се произвеждат НЛО нагреватели с мощност от 5, 4 до 9 кВт.

За по-голямо удобство някои видове НЛО нагреватели са оборудвани с дистанционни управления, които ви позволяват дистанционно да управлявате отоплителната мощност на помещението. Можете да зададете няколко режима на отопление с контролните панели, обикновено до 4 нива. НЛО нагревателите могат да използват и нощен режим.

Почти всички нагреватели са оборудвани с таймери с функция на автоматично изключване при достигане на зададената температура в отопляваното помещение.

НЛО нагреватели се предлагат както в стенни, така и в подови версии. Тоест, те могат да се използват както за стационарно отопление, така и за допълнително отопление. Версиите с опция за подов монтаж имат удобна пластмасова защита на калъфа срещу случаен контакт, както и дръжки за пренасяне на устройството на друго място, без да чакате да изстине напълно.

За разлика от много конкуренти, НЛО обръща значително внимание на дизайна на продукта. Можете да срещнете обичайните видове нагреватели с нагревателни елементи, скрити зад тонирано стъкло, или можете да купите наистина дизайнерски такива, например в снежнобял керамичен калъф с черна абстрактна картина.