Logo decormyyhome.com

Как да премахнете мазните петна от любимите си дрехи

Как да премахнете мазните петна от любимите си дрехи
Как да премахнете мазните петна от любимите си дрехи

Видео: Morning Routine Life Hacks - 35 Life Hacks and DIY Projects You Need to Try! 2024, Септември

Видео: Morning Routine Life Hacks - 35 Life Hacks and DIY Projects You Need to Try! 2024, Септември
Anonim

Мнозина се сблъскват с такъв неприятен проблем като мазно петно ​​по дрехите. Такива неочаквани „гости“ могат да се появят върху всяко нещо, особено често върху детските дрехи. И тези петна не винаги се отстраняват с обичайното измиване. Какво да правим в този случай? Не е страшно, ако беше старо излишно нещо, можете просто да го изхвърлите. И все още можете да се състезавате за нови или любими дрехи.

Image

Как да премахнете старо или ново мазно петно ​​от тъканта?

Естествените памучни тъкани се поддават добре на измиване с агресивни средства за отстраняване на петна. Те включват керосин, разтворител. С тяхна помощ трябва да обработите петното, да оставите продукта за 30 минути и да измиете добре нещата с праха. Когато използвате керосин, трябва да сте сигурни, че той не вреди на тъканта. За да направите това, можете да тествате върху невидимата част на нещата. Ако всичко е наред, тогава можете да премахнете петното.

Нежните материи изискват правилна грижа, така че тук не са подходящи никакви агресивни продукти. За да премахнете мазните петна от велур, коприна и други тъкани, трябва да използвате специална смес. Ще ви трябват глицерин, вода и амоняк. Смесете вода и глицерин в равни пропорции и добавете малко алкохол (няколко капки на 30 г от сместа). След това трябва да третирате петното и да оставите нещата за 3 часа на мира, след което да го измиете в топла вода. Ако петното не е дало първия път, повторете процедурата отново.

Дрехите, които не могат да се перат, могат да бъдат третирани с алкохол. За да премахнете мазното петно, в този случай използвайте неразреден медицински алкохол. Петното се третира първо с него, а след това с топла вода.

Най-лесният начин да премахнете нежеланите мазни петна от дрехите е да използвате леки почистващи препарати за измиване на съдовете. Петното трябва да бъде обработено и оставено за един ден, след измиване на нещата по обичайния начин (в машината или на ръце).

Какъвто и метод за отстраняване на петна да използвате, струва си да запомните, че нещото може да е оцветено слабо или да не отговаря на качествата, посочени на етикета. Ето защо, за да избегнете ненужни проблеми, първо проведете тест върху невидими зони на дрехите и едва след това отстранете петното.