Logo decormyyhome.com

Как да изберем качествени кухненски уреди

Как да изберем качествени кухненски уреди
Как да изберем качествени кухненски уреди

Съдържание:

Видео: Как да правите качествени и безшумни инхалации на детето си навсякъде | AGU Tomchi 2024, Септември

Видео: Как да правите качествени и безшумни инхалации на детето си навсякъде | AGU Tomchi 2024, Септември
Anonim

Кухненските уреди са необходими, за да се улесни приготвянето на ястия - само ножът не е достатъчен за бързо обелване и нарязване на ситно или нарязване на зеленчуци, нарязване на чесън, мелене на черен пипер и др. Но кухненските уреди не трябва да са само функционални устройства, но и украса на кухнята. Качеството им е критерият за дълготрайност и естетичен външен вид, който се вписва във всеки интериор.

Image

Общи изисквания към кухненските уреди

Колко вкусно и висококачествено е приготвено ястие зависи до голяма степен не само от състава и качеството на оригиналните продукти, но и от това какъв вид кухненски уреди са били обработени. При избора на кухненски уреди трябва да има общ критерий - безупречност. Това се отнася за дизайн и форма, функционалност и лекота на използване, материал за производство.

Удобството, надеждността, хигиената и практичността са може би основните изисквания. Дори и най-атрактивният и оригинален дизайн не трябва да е причината мръсотията да се натрупва постоянно върху повърхността на кухненския уред.

Когато избирате, опитайте се да комбинирате кухненски уреди на външен вид и стил с прибори за хранене и други прибори, които използвате във вашата кухня.

Какво да търсите при избора на кухненски уреди

Не по-малко важно е материалът, от който са направени, той също трябва да бъде висококачествен и хигиеничен. Металът отговаря на тези изисквания възможно най-добре: той е практичен, издръжлив, лесен за почистване и не губи свойствата си дори при високи температури.

Много метални кухненски уреди, като ножове, са изработени от закалена или невтвърдена стомана. Ако става въпрос за нож, отварачка или например филийка, за която остротата на остриетата е много важна, трябва да изберете закалена стомана, характеризираща се с еластичност и дълъг експлоатационен живот.

Кухненските уреди, които имат дръжки, са отделна материя, тъй като дръжката често е слаба точка, която не издържа на големи натоварвания. Следователно, трябва да изберете продукти, в които е заварено, а не закрепени по друг начин.

Кулинарните маестро съветват да не използвате метални или дървени шпатули и разбъркващи лъжици за готвене, а аксесоари, изработени от безопасни, леки и издръжливи въглеродни влакна, които няма да повредят незалепващото покритие на тигани и тиганчета.

Има много претенции за хигиена на дървени кухненски уреди и инструменти, така че металът е за предпочитане в кухнята.