Logo decormyyhome.com

Как се прилага железен сулфат

Как се прилага железен сулфат
Как се прилага железен сулфат

Съдържание:

Видео: Зелен камък в градината 2024, Юли

Видео: Зелен камък в градината 2024, Юли
Anonim

Железният сулфат или желязният сулфат е бинарно съединение с неорганичен произход, желязната сол на сярна киселина. Естественият аналог е минералът милантерит, който в естествената среда може да се намери под формата на кристали, зелен или жълт цвят. Железният сулфат се използва в селското стопанство, промишлеността и медицината.

Image

Земеделско приложение

Железен сулфат (железен сулфат) е антисептично фунгицидно средство, което ви позволява да се справите с такива явления като гниене, плесен и гъбични заболявания на различни растения. Произвежда се под формата на кристален прах със зелен, син цвят, съдържащ активното вещество (железен сулфат) 53% от общата маса.

Срокът на годност на железния сулфат е неограничен. Раните и хралупите на дърветата се лекуват с витриол. Друга област, в която се използва железен сулфат, е лозарството. С разтвор на витриол лозата се лекува от бактериален рак, възглавница, петна некроза и др. Ако овощните дървета се третират със сулфат, това ще увеличи тяхната продуктивност и ще възстанови старите болни градини.

Ако подходите сериозно към обработката, с цялата отговорност и задълбоченост, резултатите се появяват през сезона.

Това лекарство е един от малкото торове, съдържащи желязо във форма, удобна за достъп до растенията. Плодовото желязо е много необходимо за хранене: круши, ябълкови дървета, сливи, праскови и череши. Поради дефицита на този микроелемент младите издънки пожълтяват преждевременно и умират. Железният сулфат е необходим и за розови и малинови храсти, домати, картофи и зеле, тоест зеленчукови култури. Попълнете съдържанието на желязо в растенията чрез пръскане с разтвор на витриол.

В селските имения железният сулфат дезинфекцира и премахва миризмите. Правилата за безопасност при работа с железен сулфат са същите като при работа с други химикали: трябва внимателно да спазвате правилата за хигиена и да изплакнете очите си с течаща вода, когато веществото попадне в нея.