Logo decormyyhome.com

Как да конвертирате напрежение от 220v до 380v

Как да конвертирате напрежение от 220v до 380v
Как да конвертирате напрежение от 220v до 380v

Съдържание:

Видео: ЗАЧЕМ НУЖЕН ТРАНСФОРМАТОР С 220 НА 220 ВОЛЬТ 2024, Юли

Видео: ЗАЧЕМ НУЖЕН ТРАНСФОРМАТОР С 220 НА 220 ВОЛЬТ 2024, Юли
Anonim

Преобразуване на напрежение от 220 до 380 V е необходимо, за да се реализира възможността за свързване на оборудване, използващо трифазни асинхронни двигатели като задвижване. За преобразуване на напрежението се използват специални устройства - инвертори (преобразуватели). Те също така ви позволяват да оптимизирате консумацията на енергия и дават възможност за регулиране на честотата на задвижването.

Image

В системите за електрозахранване на руски жилищни сгради навсякъде се използва еднофазен променлив ток 220 V, докато използването на някои видове електрическо оборудване изисква захранване от 380 V. Това оборудване включва повечето машини за обработка на дърва и метали, използвани в стопанството за обработка на малки части,

Получаване на захранване от 380 V с помощта на преобразувател

За свързване на потребителите, предназначени за работа от трифазна 380 V мрежа към домакинска мрежа за захранване, се използват специални преобразуватели, известни още като инвертори. В допълнение към основната функция, преобразувателят ви позволява да регулирате честотата на двигателя в широк диапазон, което може значително да намали консумацията на енергия в сравнение с оборудването, работещо с постоянна честота. Принципът на работа на инвертора се основава на двойното преобразуване на текущата честота и формирането на 220 V трифазна линейна система на напрежение на изхода.

Конструкцията на преобразувателя трябва да предвижда система за защита, която елиминира възможността от претоварване поради късо съединение и сила на тока, както и защита срещу прегряване. Съвременните модели преобразуватели осигуряват плавен старт на двигателя, при който нарастването на стартовото напрежение става при постоянна стойност на неговото съотношение към фазовия ток.

Масата и общите размери на инверторите лесно позволяват прехвърлянето им. Основният недостатък на използването на преобразувателя е доста високата цена на устройството, така че покупката му с рядкото използване на трифазно оборудване може да не е практично.