Logo decormyyhome.com

Как се размножава меден сулфат

Как се размножава меден сулфат
Как се размножава меден сулфат

Съдържание:

Видео: Химичен опит: Как син камък(меден сулфат) и готварска сол(натриев хлорид-NaCl) реагират с алуминий 2024, Юли

Видео: Химичен опит: Как син камък(меден сулфат) и готварска сол(натриев хлорид-NaCl) реагират с алуминий 2024, Юли
Anonim

Медният сулфат, чието използване е много разнообразно, се използва широко в медицината, се добавя към състави за импрегниране на дърво и боя, а медният сулфат се използва за отърване от болести на градински и градински култури и вредители. Въпреки това, не всеки знае как да развъжда меден сулфат и как да го използва правилно.

Image

Градинарство на меден сулфат

Фунгицидните и антисептичните свойства на медния сулфат го правят много популярен сред летни жители и градинари. Проблеми като появата на гъбични заболявания и гниене се решават чрез третиране на растенията с меден сулфат. Опитните градинари препоръчват третирането на растенията с този състав два пъти, преди пъпките да се отворят и да започне цъфтежът, и два пъти през есента след падането на листата.

Ако се чудите как правилно да разреждате меден сулфат, имайте предвид, че в зависимост от времето на обработка и поставените задачи, витриол се отглежда в различни пропорции. Например, ранната обработка на растенията по време на пъпката се извършва със смес, състояща се от 100 g витриол и 10 литра вода. Приготвено по този начин решение помага в борбата срещу зацапването и крастата. Дезинфекцирайте и лекувайте рани по кората на дърветата с разтвор, състоящ се от 300 г меден сулфат, разреден в 10 л вода. Ако добавите 400 г вар към този състав, тогава можете да ги побелите с стволове на дървета, за да ги предпазите от вредители.

Най-често се използва 1% разтвор на меден сулфат, но броят на третиранията на дърветата с такъв разтвор не трябва да надвишава 5-6 пъти.