Logo decormyyhome.com

Как да получите депозит в Sberbank

Как да получите депозит в Sberbank
Как да получите депозит в Sberbank

Съдържание:

Видео: Открытие вклада через Сбербанк Онлайн 2024, Юли

Видео: Открытие вклада через Сбербанк Онлайн 2024, Юли
Anonim

Сбербанк е една от най-старите руски банкови институции. Смята се, че приносът към него е сред най-печелившите и надеждни. Въпреки това, един или друг ден идва един ден, когато клиентът трябва да върне инвестициите си и да получи спечелената лихва върху тях.

Image

Процес на депозиране

Проверете вашия договор за депозит, сключен с банката. Той трябва да посочва инвестиционния период, броя на годишната или месечната лихва, както и условията за теглене на средства. Няколко дни преди края на срока на депозита, посетете банкова институция и информирайте, че искате да изтеглите всички средства незабавно в края на периода на депозита им. Това ще ви спести от възможни опашки, а също така ще позволи на банката да подготви парите за теглене, правилно да изчисли начислената лихва и да реши други проблеми. Моля, обърнете внимание, че някои депозити осигуряват определени условия за съхранение на пари, например не могат да бъдат издадени по-рано от датата на изтичане на депозита или предвиждат загуба на дивиденти при предсрочно изтегляне.

В деня, в който изтича срокът на депозита, е необходимо да се върнете в банката и да попълните заявлението за теглене на инвестирани средства на предложения формуляр. В заявлението се посочва размерът на депозираните средства, както и името и условията на депозита. Клиентът също така отбелязва удобен за него начин да получава пари, например в брой от каса или по банков път на банкова карта. Необходимо е да имате номер на паспорт, както и оригинал или копие от споразумението за откриване на депозит, в случай че имате разногласия с банката или служителите на клона.

Заявление за депозит се разглежда веднага на място, ако сумата на депозита е малка или в рамките на един работен ден в случай на големи инвестиции. След като документът бъде заверен, касата ще издаде сумата на дължимите средства върху депозита или ще информира за успешното им изпращане на банковата карта. След получаване на пари трябва да влезете в специална форма.