Logo decormyyhome.com

Как да изберем керамичен нож

Как да изберем керамичен нож
Как да изберем керамичен нож

Видео: Кухонный нож. Керамика или сталь? Доброе утро. Суббота. 12.09.2020 2024, Юли

Видео: Кухонный нож. Керамика или сталь? Доброе утро. Суббота. 12.09.2020 2024, Юли
Anonim

Керамичните ножове, като керамичните тигани, набират популярност. Те са направени с помощта на специална технология, която ви позволява да създадете много остър нож, който не се нуждае от често заточване. Но трябва да изберете такъв нож внимателно, като внимавате за фалшификатите.

Image

Инструкция за употреба

1

Керамичните ножове са изработени от циркониев прах, който се пресова, изгаря в специални пещи и се превръща в керамичен материал с висока якост. Ножовете са много остри, силата им зависи от това колко дълго са изгорили във фурната - ако ги държите по-малко от един ден, те се оказват крехки, което прави китайски фалшификати. Ето защо е важно да можете да изберете правилните ножове, предвид факта, че истинските трайни керамични ножове имат висока цена.

2

Много е трудно да се разграничи фалшив от истински нож само по острието му: те изглеждат еднакво, трябва да бъдат проверени за здравина, което често е невъзможно при покупка Но можете да идентифицирате ментета по друг начин: при евтини ножове острието е прикрепено към дръжката с обикновен суперклей, който след известно време престава да действа, в резултат на което острието изскача. Внимателно обмислете метода на монтиране: ако острието е добре заварено към дръжката, най-вероятно то също е направено с помощта на правилната технология. Не вземайте предвид думите „Произведено в Китай“: истинските ножове се правят и в Китай.

3

Оценете цената на продукта: добрите керамични ножове не могат да бъдат евтини. Комплект ножове от добре известни компании Frank Moller, Kelli, Bergner струва около 3-4 хиляди рубли. Не купувайте комплекти, чиято цена е по-малка от хиляда рубли. Има ножове с черни остриета, които са значително по-скъпи. Това не е само проблем с дизайна, такива остриета се считат за професионални, те са по-остри и по-издръжливи, но цената им съответства. Купуват се главно за ресторанти. Това не означава, че белите ножове не са достатъчно добри - те са чудесни за домашна употреба.

4

Обърнете внимание на дръжката на ножа. По правило те са изработени от пластмаса, но има и дървени модели. Пластмасата е лесна за почистване, но изглежда по-евтина, въпреки че нейното качество не е по-ниско от дървото. Дървените дръжки са по-малко издръжливи, дървото може да се напука, бактериите могат да се размножават в него. Но като цяло е въпрос на вкус и значение за интериора на кухнята.

5

Изберете размера и формата на ножа според вашите нужди. Някои продукти са предназначени за плодове и зеленчуци, други за хляб и трети за месо. Не забравяйте, че керамичните изделия не могат да режат твърди продукти, като кости, нито консерви с тях.

6

И не на последно място, обърнете внимание на дизайна на ножовете. Има много опции, остриетата могат да имат различни нюанси, дръжките се различават в различни форми и цветове. Често в комплекта са включени специални зеленчукови резачки или ножове за пица, но такива комплекти са по-скъпи.