Logo decormyyhome.com

Как да оправим хладилник

Как да оправим хладилник
Как да оправим хладилник

Съдържание:

Видео: Хладилник Liebherr - разглобяване и регулиране на вратата 2024, Юли

Видео: Хладилник Liebherr - разглобяване и регулиране на вратата 2024, Юли
Anonim

Ако хладилникът се развали, не бързайте да купувате нов. Сериозните проблеми включват неизправност или намаляване на налягането на компресора. Всички други повреди могат да бъдат отстранени независимо.

Image

Какво можете да поправите сами

Първо трябва да определите защо хладилникът е спрял да работи. Ако светлините не светят, не набирайте веднага главния номер. Слушай за бръмчене в хладилник. Не забравяйте, че работи от време на време, а не постоянно. Ако бръмчетата и лампата не светят, тогава тя просто изгоря. Развийте крушката и отидете до най-близкия магазин. Купете нов и го завийте на място.

Разбира се, това е най-простият случай. Помислете за по-сложен. Светлината не свети, температурата във фризера се повишава, храната се размразява. Проверете регулатора на температурата. Ако сте купили евтин хладилник, тогава термостатът също е евтин. Такива служат не повече от 5-7 години и след това се провалят. За термостата са подходящи два проводника. Извадете ги от клемите и свържете. Ако хладилникът започне да работи, инсталирайте нов термостат. Заменете го лесно, ще се справите с тази задача.

Можете да закупите терморегулатор чрез интернет. Много компании доставят доставка до дома. Когато избирате, помислете за модела на хладилника. Във всеки случай закупуването на нов термостат ще струва по-малко, отколкото да се обадите на капитана или да доставите хладилника до сервиза. След като получите нов термостат, го инсталирайте в камерата или на предния панел.

Има още един проблем, свързан с термостата. Хладилникът може да работи, но не и да замръзва. Или замръзва много слабо. Необходимо е да смените термостата или да настроите стария. Обърнете внимание, че подобни „симптоми“ се появяват, ако работата на компресора спадне или вратата на хладилника не приляга плътно. В този случай ремонтът у дома няма да помогне. Свържете се със специализирана служба.