Logo decormyyhome.com

Как да се отървем от скърцането на вратата

Как да се отървем от скърцането на вратата
Как да се отървем от скърцането на вратата

Видео: Таралеща - Врата (feat. Sur Mata Harry) 2024, Юли

Видео: Таралеща - Врата (feat. Sur Mata Harry) 2024, Юли
Anonim

Скърцането на вратата може да бъде създадено от сенници или крило на вратата върху кутията на отвора. Всеки ден той ви дразни, но за да съберете сили и да видите какво е, никога няма време. Но за премахване на тези неприятни звуци помагат обикновени мазни панти или изправяне на края на вратата.

Image

Ще ви трябва

  • - грес на основата на твърдо масло (свинска мас или мазнина е подходяща);

  • - стилус от обикновен молив;

  • - брадва или дърпане;

  • - суха кърпа;

  • - отвертка.

Инструкция за употреба

1

Поставете брадва или разкъсване под крилото на вратата. За целта отворете вратата, така че да не се хваща върху кутията при движение нагоре. Плъзнете брадвата под ъгъла на вратата, който е отстрани на навесите, като вземете предвид, че когато повдигате брадвата, трябва да повдигнете крилото на вратата. Докато държите вратата, я извадете от пантите и я поставете така, че да не пречи на прохода.

2

Обърнете внимание на тентите. Те имат запаси на крилото на вратата и вдлъбнатини върху кутията. Смажете прътите на сенника с грес, грес или свинска мас. Добавете малко грес към вдлъбнатините на тентите, които са монтирани на кутията. Можете също така да сложите парче олово от обикновен молив.

3

Плъзнете вратата върху тентовете с помощта на брадва или разкъсване. Премахнете излишната грес с парцал.

4

Ако скърцането е преминало, но напрежението остава при отваряне на вратата, тогава пантите не са инсталирани правилно. Коригирайте този недостатък, както следва: вземете отвертка и развийте винтовете от всяка част на балдахините, оставяйки един по един. Когато сенниците висят незащитени, те се подравняват, както предпочитат. Уверете се, че вратата се затваря и отваря без зареждане. Не забравяйте, че вратата не е подложена на прекомерно физическо натоварване. Маркирайте позицията на сенниците и ги фиксирайте с винтове в ново положение.

5

Ако не можете да се отървете от скърцането на вратите и звуците, за които се предполага, че идват от триенето на крилото на вратата, изправете кутията. За да направите това, вземете чиновническа карбонова хартия и я поставете на мястото, където вратата уж се търка. Затворете вратите плътно и отворете веднага. Извадете копието и вижте къде е оставил отпечатък.

6

Ако следата от карбоновата хартия заема малка площ, тогава вземете чук и вземете дървена кутия на тези места.

7

След процедурата за изправяне отново поставете карбоновото копие на кутията и затворете вратите. Ако няма следа от въглеродна хартия, това означава, че успешно сте подравнили кутията. В противен случай използвайте равнина и внимателно обелете излишния слой от кутията.