Logo decormyyhome.com

Как да възстановим меките столове

Как да възстановим меките столове
Как да възстановим меките столове

Видео: Президентски офис стол Carmen 5010 | Мебели Carmen 2024, Юли

Видео: Президентски офис стол Carmen 5010 | Мебели Carmen 2024, Юли
Anonim

Независимата реставрация на стари столове с мека седалка е не само възможност за неузнаваемост да преобразите интериора на стаята, но и много вълнуващ процес, който ви позволява да реализирате своята креативност и въображение.

Image

Ще ви трябва

  • - мебелен телбод;

  • - комплект отвертки;

  • - шкурка;

  • - грунд за дървени повърхности;

  • - бои за мебели;

  • - лак за дърво;

  • - пяна гума;

  • - тапицерски материали.

Инструкция за употреба

1

Реставрацията на стари столове обаче, като всяка друга мека мебел, започва с демонтирането на седалките, които представляват сериозен товар по време на работа. Столът е обърнат, всички винтове се развиват и се отстраняват скобите, с които тапицерията е прикрепена към основата. Ако някакви конструктивни елементи станат неизползваеми, те се поправят, винтовете се затягат и се установява възможността за по-нататъшна работа на стола.

2

След това столът трябва да бъде почистен от стар лак и боя: с помощта на едрозърнеста шлифована хартия дървената повърхност се почиства старателно, периодично я навлажнявайте с вода - тази мярка ще помогне да се отървете от праха, който се появява по време на процеса на почистване. След изсъхване мебелите се обработват с фино зърнеста шпикова хартия, полираща всички неравности и неравности.

3

Приготвената повърхност на мекия стол е покрита с грунд слой: ако се планира по-нататъшно оцветяване, почвата може да е бяла; когато покривате стола с мебелен лак, е по-добре да изберете безцветен грунд, така че да се вижда красива текстура на дървото през слой лак. След изсъхване на почвения слой, столът се боядисва в желания цвят и се оставя, докато боята напълно не изсъхне. Ако е необходимо, в бъдеще може да се нанесе още един или два слоя боя и след това покрийте готовия продукт с прозрачен мебелен лак.

4

За да възстановите седалката на стола, е необходимо да премахнете стария пълнител и да го замените с нов: дебел слой от гума от пяна или латекс от мебелна пяна. Старата седалка на стола е поставена върху пълнежния слой, очертана и внимателно изрязана. Използвайки мебелен телбод, пълнителят е закрепен със скоби около периметъра на седалката. Тъкани за нова тапицерия на стола се препоръчва да изберете гъста, устойчива на износване и без маркиране. Мебелите, завесите, тъканите за гоблени или кожа са най-подходящи за тези цели. Материалът за рязане на тапицерия се изработва според формата на седалката, като се вземат предвид 15 см от допустимите количества. Ако тъканта се разпада около краищата, е необходимо ръбовете на материала да се придърпат навътре и да се шият на шевна машина.

5

Тапицерията се дърпа плътно върху седалката, като я фиксира в ъглите на конструкцията и се опитва да избегне появата на гънки и гънки от материал от външната страна на стола. Можете да фиксирате тъканта върху дървена основа с мебелен телбод или малки шипове. След това фиксирам възстановената седалка на стола с дърводелско лепило, винтове или мебелни пирони.

6

За да придадете на дървената повърхност благороден блясък и допълнителна гладкост, можете да финализирате стола с мебелен балсам на основата на пчелен восък. Восъкът има прахоотблъскващи и антистатични свойства, красиво полира мебелите и придава на дървото красиви нюанси.