Logo decormyyhome.com

Как да вградите кран

Как да вградите кран
Как да вградите кран

Видео: Как да вградим видео от Facebook 2024, Юли

Видео: Как да вградим видео от Facebook 2024, Юли
Anonim

Един кран за кухня може да се провали в неподходящо време. Можете да се обадите на водопровод, разбира се, въпреки че все още си струва да замените крана с по-нов, по-надежден. И проблемите с ВиК веднага стават по-малко.

Image

Ще ви трябва

  • - нов кран за кухня;

  • - регулируем или газов гаечен ключ;

  • - комплект отвертки;

  • - теглене;

  • - уплътнител.

Инструкция за употреба

1

Отворете крана и затворете клапаните за гореща и студена вода, докато водата спре да тече. Огледайте тръбите. Най-често водата се използва със стоманени тръби (една за топла и друга за студена вода), когато отиват до кухненската мивка.

2

Разхлабете втулката, която закрепва клапана към тръбата с помощта на регулируем или газов гаечен ключ. Завъртете обратно на часовниковата стрелка. Това съединение обикновено се намира в долната част на мивката. Гайката може да се завърти с трудност - тогава можете да капете малко двигателно масло. Или използвайте два гаечни ключа, един от които ще фиксирате гайката, а вторият - за да развиете съединителя.

3

Развийте съединителя, внимателно изключете крана от тръбата и маркучите за захранване от крана. Обикновено са гумени, сплетени в метал. Веднага проверете захранващите маркучи за целостта на резбата - вътрешна и външна.

4

Гумените уплътнения вътре в гайките трябва да присъстват и в отлично състояние. Ако уплътненията се натрошат или са прекалено притиснати, заменете ги с нови. Можете или сами да ги изрежете от подходящо парче гума, или да купите цял комплект в магазин за стоки за дома, в отдела за ВиК.

5

Сега можете да инсталирате нов кран. Поставете уплътнение върху мивката, така че водата да не изтече под мивката, поставете крана на мястото си и използвайте гаечен ключ, за да затегнете гайката, която държи смесителя към мивката.

6

Свържете смесителя към захранващите тръби с помощта на уплътнителни маркучи. Ако докосването е прикрепено директно към тръбата, увийте конеца с теглене, удебелявайки слоя му, докато го навивате. Въпреки това, не превишавайте височината на резбата, в противен случай клапанът просто няма да се завинтва.

7

След това можете да използвате уплътнител. Когато се втвърди, ще изглежда като гума. Ако няма уплътнител, покрийте резбовата връзка с водоустойчива боя или по-скоро емайл. Вярно, че ще изсъхне достатъчно дълго, но ще осигури добра защита от вода. Отворете клапаните за подаване на вода и проверете дали всичко е наред, ако навсякъде капе. Ако навсякъде всичко е плътно, ремонтът може да се счита за завършен.