Logo decormyyhome.com

Ремонт на перални машини

Ремонт на перални машини
Ремонт на перални машини

Видео: Ремонт на перални машини по домовете без почивен ден, тел 0898 371028 2024, Юли

Видео: Ремонт на перални машини по домовете без почивен ден, тел 0898 371028 2024, Юли
Anonim

Аз съм горд собственик на пералнята LG WD 10150N. От 2003 г. насам той никога не се е счупил и не е създавал затруднения. Но, като всеки механизъм, той започна да се повреди. Тя започна много да вибрира и да бръмче. Дори на мен, човек, далеч от технологиите, стана ясно, че скоро всичко ще свърши зле.

Image

Брат ми се съгласи да ми помогне и при бърза проверка стана ясно, че машината изтича отзад в областта на лагера. Когато се обадих в сервиза, ми казаха, че ремонтът ще струва около 5 хиляди. Брат ми предложи да го поправя сам и се съгласих.

Image

Бързо разглобихме моята единица. Част от операциите бяха заснети, за да не се забравят. Въпреки че би било възможно да заснемете всичко на видеокамера. Вярно, те се опитаха да издърпат барабана през дъното и той излезе през страничния панел, но това са дреболии. Причината за счупването са били износени лагери и уплътнения и в резултат - износен вал.

Image

Въпреки че би било възможно да вземем руски аналози, все пак реших да купя вносни такива за 900 рубли в компания, която се занимаваше с ремонта на перални машини. Те също предложиха да се отвори валът на барабана. За скучно поискаха още 700 рубли. По принцип все пак спечелих.

Брат ми е добре запознат с технологиите, поради което събрахме пералнята ми за около 2 ч. За съжаление не мога да опиша по-точно този процес, тъй като самият аз не съм особено силен в това.

Тържествено включихме нашия LG и той бръмчеше и набира скорост. Но щастието не продължи дълго. Седмица по-късно тя спря да се мачка и след това да се измие. Нещо щракна в пишещата машина, но барабанът не се върти. Тук, без никакви опции, трябваше да се обадя на съветника. Оказа се, че четките в двигателя са изтрити от старост. За ремонта трябваше да плати още 1700 рубли. Въпреки че съм повече от сигурен, че тези четки струват не повече от 100 рубли.

Предвид днешния курс на долара, купуването на нова пералня може да бъде мечта за тръби. А ремонтът на старо оборудване е необосновано завишен. Следователно, ако сте малко запознати с технологиите или имате приятели, които са готови да ви помогнат, тогава трябва да се опитате сами да оправите устройството си. Саморемонтът ще струва 4 пъти по-евтино.