Logo decormyyhome.com

Хладилникът работи при минус температура

Хладилникът работи при минус температура
Хладилникът работи при минус температура

Съдържание:

Видео: Как работи хладилника 2024, Юли

Видео: Как работи хладилника 2024, Юли
Anonim

С малка площ на кухнята и липсата на мазе, собствениците често поставят хладилници на балконите. Не по-малко разпространена е работата на агрегата в страната през зимата. В същото време никой не се чуди дали оборудването ще работи при минусови температури.

Image

В ръководството на хладилника се казва, че минималната работна температура за уреда е пет градуса по Целзий. Опитите да се накара устройството да работи на неправилно място нарушават условията на работа и анулират гаранцията.

Пазете се от студа!

С минус работата на хладилника е трудна поради няколко причини:

  • неизправен термостат;

  • сгъстено масло на студа;

  • влошаване на гумата на уплътнителя;

  • трудност при стартиране на компресора.

При липса на топлина отвън термостатът се изключва за дълго време, когато вътрешната температура достигне маркировката за монтаж и диференциал, зададен от производителя. Ако е необходимо да замразите храната, устройството няма да работи.

В студено време маслото се сгъстява бързо, на двигателя се поставя допълнително натоварване. Стартирането на компресора в тази ситуация е много трудно. В резултат на това са възможни сериозни щети.

Дори след стартиране, поради липса на налягане, фреон почти не напуска кондензатора. Старите модели могат да се справят с такъв проблем и дори след пет минути. В съвременните хладилници при тази температура се активира защитно реле за пет минути: налягането на конденза пада до нула.

Image

При замръзнало време в работната камера на блока се образува "мокър студ". Това може да доведе до пълно унищожаване на механизмите поради воден чук.

Моделите на хладилниците със система No Frost при ниски температури започват да се размразяват. Ледните израстъци се образуват върху изпарителя, което води до разрушаване на блоковете.

Продължителното излагане на хладилника на студа ускорява влошаването на гуменото уплътнение.

Проводниците винаги са отрицателно повлияни от отрицателна температура. Висок риск от повреда на оборудването поради късо съединение.