Logo decormyyhome.com

Какъв тип машина за хляб да изберем за дома

Какъв тип машина за хляб да изберем за дома
Какъв тип машина за хляб да изберем за дома
Anonim

Ако не толкова отдавна много домакини дори не са се замисляли да пекат хляб у дома, вярвайки, че печенето на груби торти и хлябове изисква специални умения и знания, днес дори новачка домакиня може да пече домашен ръжен или пшеничен хляб в кухнята която е машина за хляб. Въпреки това, не всеки знае как да избере правилната машина за хляб за дома.

Image

Инструкция за употреба

1

Когато избирате машина за хляб, съсредоточете се върху средната дневна консумация на хляб на ден във вашето семейство. Обърнете внимание на кофата на печката, размерът на изпечения хляб зависи от неговия обем. Имайте предвид, че домашният хляб е много по-вкусен от хляба за съхранение, така че той се яде по-бързо. Не бива да купувате фурна с миниатюрна кофа за половин килограмови колбаси, ако харесвате хлебни изделия и ги консумирате редовно.

2

Много модели машини за хляб са в състояние да пекат само килограм хляб, други модели са оборудвани само с функцията да правят хляб с тегло половин килограм. Когато избирате машина за хляб, най-добре е да се спрете на модела, който ще ви позволи да изберете необходимото тегло на сайки.

3

Ако сънувате, че сутрин винаги имате свеж топъл хляб на масата си, изберете машина за хляб с таймер, за да забавите старта.

4

Изберете модел машина за хляб, която може лесно да се пере. Някои модели имат контейнери за печене, които изискват специална обработка. Най-добре е да изберете тази машина за хляб, всички части на която могат да се мият с конвенционални средства ръчно.

5

Преди да отидете в магазина, преценете какво точно смятате да печете в машината за хляб. Факт е, че в много модели е осигурена функцията за печене на тарталети, рула и багети, някои машини за хляб могат да правят и тесто за кнедли и пица и дори да приготвят сладко. Ако не планирате да се отдадете на най-различни домашни хлебни изделия, а искате да печете хляб, не трябва да купувате скъп модел с много функции.

6

Обърнете внимание на инструкциите за производителя на хляб. Тя трябва да бъде написана на руски, в противен случай ще ви бъде трудно да разберете тънкостите на контрола на единицата, разбира се, ако не сте полиглот и не говорите няколко езика. Важно е приложените инструкции да съдържат рецепти за печене.

7

Когато избирате машина за хляб, обърнете внимание на нейния размер. Ако кухнята ви не е голяма, не купувайте модел, който ще заема много място. По-добре се спрете на миниатюрна машина за хляб с компактни размери.

8

В допълнение към основните функции, много производители на хляб имат и много допълнителни опции. Например в някои модели е възможно да се пече хляб с трици. Такава машина е подходяща за тези, които следят храненето им и предпочитат здравословните храни. Хората с диабет могат да изберат модел, в който могат да пекат хляб от елда или оризово брашно.