Logo decormyyhome.com

Как да гладиш рокля

Как да гладиш рокля
Как да гладиш рокля

Видео: Рокля Pelomena 2024, Септември

Видео: Рокля Pelomena 2024, Септември
Anonim

Внимателното гладене ще направи всяка рокля безупречна. Въпреки това, деликатното тъкане и деликатните покрития лесно се повреждат. Как да бъде Следвайте инструкциите на етикета, използвайте добро ютия, отделете време - и всичко ще се получи.

Image

Ще ви трябва

  • - ютия с регулатор на температурата и подаване на пара;

  • - дъска за гладене;

  • - марля.

Инструкция за употреба

1

Определете типа плат, който трябва да обработите. Съставът обикновено е посочен на вътрешния етикет. Той също така посочва при каква температура трябва да се глади артикула. Ако видите пиктограф с зачертано желязо, имайте предвид, че тази рокля не може да се глади.

2

Поставете вещта върху дъската за гладене. Разкопчайте копчетата, изправете джобовете, махнете колана от бримките на колана. Обърнете роклята отвътре навън - повечето тъкани се обработват най-добре по този начин.

Вълната може да се обработва от предната страна, но не забравяйте да използвате марля, предварително напоена с вода и добре извадена. Най-трудното за желязо е естественото бельо. Тя обаче не изисква перфектно гладене - ленена рокля може да изглежда леко набръчкана, това подчертава естествеността на тъканта.

3

Включете ютията, като изберете правилната температура. За лен и памук е необходима максимална мощност (номер 3 в скалата на желязото). Вълната и вискозата се гладят при средна температура (2), а коприната и полиестерът изискват най-деликатната обработка с топло желязо (посочено на скалата с единица).

Ако вашата рокля е ушита от комбинирани материали - например има дантелена облицовка или копринена яка, частите, изработени от различни материали, ще трябва да бъдат обработени с ютия, зададена на различни температури.

4

Започнете да гладите от горната част на роклята. Изрежете яката и областта на раменете. След това гладете ръкавите. Не изглаждайте острите гънки по тях. Сгънете ръкава на дъската и го гладете, без да привеждате повърхността до средната част със сгъване. След това леко изместете плата и гладете средата на ръкава. Развийте маншета и го разширете до пълната му ширина. Гладете го, опитвайки се да не смачкате ъглите.

5

Обработвайте рафтовете на роклята. Ако върху тях има закопчалка, внимателно обиколете копчетата с ютия. Не натискайте гореща повърхност към тях - бутоните или бутоните могат да се деформират. Завършете горната част на роклята, като гладите гърба.

6

Сега се погрижете за полата. Гладете го постепенно, като се започне от колана и завършва с подгъва. И накрая, железни излишни и ръбове. Ако върху тях има подстригване на дантела, заобиколете го - горещо желязо може да изгори дантела. След като приключите с обработката на основната тъкан, превключете ютията на по-ниска температура и гладете покритието.

7

След като приключите с обработката на нещата, го закачете на раменете и го оставете за половин час. Не носете роклята веднага след гладенето - тя веднага ще се пере. Почистете охладените неща в килера. Преди това рокли от вълна, коприна и полиестер могат да бъдат третирани с антистатик за дрехи.