Logo decormyyhome.com

Как да почистите напукване на кожата

Как да почистите напукване на кожата
Как да почистите напукване на кожата

Видео: Как да съставим ефективна рутина за чиста кожа 2024, Юли

Видео: Как да съставим ефективна рутина за чиста кожа 2024, Юли
Anonim

Ако нямате възможност да използвате услугите за химическо чистене, тогава знайте, че не е трудно да почистите напукан кожен продукт у дома. Този тип кожа е чувствителна към органични разтворители и вода, така че когато почиствате, опитайте се да поддържате мастния слой и цвета на продукта или нанесете глицерин в края на основната работа. Има няколко начина за почистване на продукти, направени от такава кожа.

Image

Инструкция за употреба

1

Разредете 80 грама сапун в един литър топла вода. Вземете фланелена парцал и след като я намокрите, избършете продукта. Щом изчезнат незначителни примеси, преминете по повърхността със суха хартия.

2

Третирайте замърсените участъци от продукта с чист фланелен парцал, като леко го навлажнявате в разбитите яйчни белтъци. След това лечение кожата ще стане чиста и ще блести.

3

Използвайте перхлоретилен разредител, ако кожата ви е силно замърсена с двигател или моторно масло. Този продукт има мощен почистващ ефект, така че може да промени цвета и мекотата на кожата. За да върнете продукта до предишния си вид, след почистване изсушете продукта с четка и след това нанесете глицерин върху него със суха кърпа.

4

За да почистите силно замърсено яке от тъмна кожа, обработете го с тетрахлорид на въглерод или смес от диетилов етер с терпентин (1: 1). За светла кожа използвайте бензин, смесен с бял магнезиев прах. След изсушаване отстранете останалия прах с четка.

5

Отстранете химикалки и петна от мастило със смес от алкохол (200 мл) оцетна киселина (15 мл) или алкохол (200 мл) магнезия (25 мл).

6

Ако коженият продукт е бил съхраняван нечистен дълго време, след това отстранете петната със следния разтвор: 200 ml етилацетат, 50 ml амоняк (25%), 250 ml ацетон, 1 литър вода. Избършете продукта с него. След като изсъхне (след около 12 часа), не забравяйте да приложите глицерин.

7

Ако петна не могат да бъдат отстранени с разтворител, почистете повърхността на продукта с четка, навлажнена с вода и прах за пране. След това нанесете бял магнезиев прах върху продукта, който абсорбира цялата течност. След такова почистване може да се получи свиване на кожата, поради което този метод се използва в крайни случаи.

8

Изгладете почистените предмети с нежелано желязо през дебел слой плат, така че да станат по-меки и да не се изкривят.

9

Периодично избърсвайте кожените изделия с пукнатина глицерин, особено тези места, които бързо се избърсват и замърсяват.