Logo decormyyhome.com

Как да премахнете миризмите в кухнята

Как да премахнете миризмите в кухнята
Как да премахнете миризмите в кухнята

Съдържание:

Видео: Съветите на Лео - как да премахнем миризмата на лук 2024, Юли

Видео: Съветите на Лео - как да премахнем миризмата на лук 2024, Юли
Anonim

Може да има няколко причини за неприятни миризми в кухнята. Те могат да се появят например при готвене, разваляне на храна и т.н. Какъвто и да е източникът на неприятни миризми, е необходимо да се отървете от него своевременно, в противен случай проблемът само ще се влоши.

Image

почистване

Кухнята изисква често и щателно почистване. Измийте всички повърхности (работни плотове, печки), които сте използвали по време на готвене. Опитайте се да организирате седмично мокро почистване. Изхвърлете развалена храна и боклук, като я измиете в тоалетната или я хвърлите в кофа. Винаги мийте всички използвани съдове по време на готвене или веднага след хранене. Съхранявайте готовите храни в хладилника, след като ги поставите в херметичен съд.

Ако пържите нещо при готвене с олио или мазнини, изхвърлете ги веднага, когато приключите. Използваното масло и мазнини трябва за предпочитане да се изваждат от къщата възможно най-бързо, те са силни източници на миризма. Не използвайте гъбите за миене на съдове за по-дълго от седмица, мийте кърпи и по-често лепете. Всички те в крайна сметка се превръщат в източници на неприятни миризми.

Елиминиране на миризми

Ненавременното почистване може да причини неприятни миризми, проникващи в различни повърхности. В този случай просто избърсването им с влажна кърпа може да не помогне. Най-често срещаният източник на такива миризми е хладилникът. Ако имате такъв проблем, извадете всички продукти от него, изключете го, изплакнете обилно и оставете да изсъхне. Не забравяйте също да изплакнете всички чекмеджета и рафтове в него. След това охладете всяко алкално вещество, което може да неутрализира неприятните миризми. Например, изсипете малък слой сода върху плоска тавичка и я поставете в хладилника за един ден, миризмата трябва да изчезне. В бъдеще можете да държите отворен пакет сода в хладилника постоянно. Тя няма да позволи отново миризмите да се разпространяват.

Друг източник на миризми може да бъде кошче. Това най-често се случва, ако не използвате специални торби за боклук. Ако имате подобен проблем, измийте го старателно с почистващи препарати. В бъдеще се опитайте да използвате торби за боклук.

Ако не можете да установите конкретен източник на миризма, но той се е разпространил в цялата кухня, изсипете столов оцет в няколко съда и ги поставете близо до всяка стена. Оставете ги за около 12 часа, миризмата трябва да изчезне. За същата цел можете да сварите смес от вода и оцет в съотношение един към един и да я оставите за една нощ в кухнята. Преди да изключите печката, оставете тази смес да ври 1 до 2 часа.