Logo decormyyhome.com

Как да обезмаслите тиган

Как да обезмаслите тиган
Как да обезмаслите тиган

Видео: Супер лесен начин как да си почистим печката 2024, Юли

Видео: Супер лесен начин как да си почистим печката 2024, Юли
Anonim

На вътрешните стени на тигани от твърда вода може да се образува варовик. Колкото по-тънък е слоят измет, толкова по-лесно ще го премахнете. За тези цели можете да използвате както народни, така и съвременни средства.

Image

Ще ви трябва

Специален обезмаслител, сода за хляб, оцетна киселина, лимонена киселина, пилинг на картофи, газирана напитка.

Инструкция за употреба

1

Използвайте специален декалер. В хардуерните магазини се предлага широка гама от такива лекарства. Преди употреба прочетете приложените инструкции или се консултирайте с продавачите. Обикновено съставът за отстраняване на котлен камък включва слаби киселини - сулфамова, лимонена и други. При нагряване те унищожават варовик.

2

Изсипете вода в тенджера, която ще почистите, и добавете сода за хляб - 100 г на литър вода. Поставете съда на огъня и варете 30 минути. След това се отцежда и почиства от мазнината. Измийте тигана в течаща вода с препарат за миене на съдове.

3

Обезцветете лимонената киселина. Изсипете чиста вода в тигана и разбъркайте киселината - 20 g на литър течност. Доведете до кипене и оставете за 20-30 минути. Изцедете разтвора, изплакнете тигана и повторете процедурата отново. След подобна обработка ястията ще са като нови.

4

Изсипете 100 ml 9% оцетна киселина и няколко литра вода в съдовете. Поставете съда върху печката. Когато течността започне да ври, изключете котлона. След известно време, кипете разтвора и охладете. След това изцедете водата, измийте чиниите и изплакнете обилно в течаща вода.

5

Обезмаслете ястията по стария народен начин. Изплакнете картофената кора и сложете в тиган. Налейте филтрирана вода и поставете на огън. Довежда се до кипене и се охлажда. След това повторете стъпките първо.

6

Обезцветете тигана по необичаен начин. Вземете газирана напитка като Pepsi или Coca-Cola. Разклатете бутилката няколко пъти, за да отстраните газовете. След това изсипете течността в тигана, доведете до кипене и оставете настрана. След 10-12 часа изцедете напитката и почистете добре съдовете. Изплакнете под течаща вода.

Свързана статия

Как да почистите изгоряла саксия