Logo decormyyhome.com

Как да защитим хладилника

Как да защитим хладилника
Как да защитим хладилника

Видео: Имението на изоставеното небе в Испания | Проектиран от Гауди (УЛОВЕН ОТ СОБСТВЕНИКА) 2024, Юли

Видео: Имението на изоставеното небе в Испания | Проектиран от Гауди (УЛОВЕН ОТ СОБСТВЕНИКА) 2024, Юли
Anonim

Купуването на хладилник не е лукс, а необходимост за всяко семейство. Трудно е да си представим как хората са живели без този домакински уред. По правило купуваме хладилник с надеждата за дълъг експлоатационен живот. Срокът на експлоатация зависи от производителя в много отношения, но едва ли някой ще отрече факта, че защитата на хладилника е в нашите ръце, ръцете на потребителя. Всеки трябва да знае как да защити хладилника и по този начин да удължи живота му.

Image

Ще ви трябва

ниво, четка, неагресивен препарат, лист хартия, стабилизатор.

Инструкция за употреба

1

Следете позицията на хладилника

Хладилникът трябва да е на ниво, за това използвайте нивото. Нарушаването на параграфа води до систематична загуба на студ поради липсата на близък контакт между вратата и уплътнението и, съответно, намаляване на експлоатационния живот на хладилника.

2

Следете състоянието на печата

Уплътнението трябва винаги да е чисто, перфектно прилягащо към вратата. Следният експеримент може да се извърши, за да се провери състоянието на уплътнението. Поставете лист хартия между вратата и уплътнението, той не трябва да се изплъзва или да изпада. Ако това не е така, уплътнението трябва да бъде сменено, за да защити хладилника, Загубата на студ значително ще съкрати живота на вашия уред.

3

Следете състоянието на решетката

Решетката на радиатора трябва да е чиста. Всяко замърсяване нарушава топлопредаването, което може да доведе до счупване. Решетката на радиатора трябва да се почиства само след изключване на хладилника от електрическата мрежа.

4

Следете температурата

Температурата в хладилника трябва да бъде оправдана. Поставяйки го по-ниско от необходимото, вие неразумно увеличавате цикъла на принуждаване на студ в камерите, като по този начин намалявате живота на хладилника.

5

Защитете вашия хладилник от пренапрежения

За тази цел можете да закупите така наречения стабилизатор на напрежението, Той се използва за защита на домакински уреди от различни мрежови повреди, импулси и пренапрежения.

6

Защитете хладилника си от излишна топлина.

Инсталирайте устройството далеч от батерии и други източници на топлина, както и от излагане на слънчева светлина.

Обърнете внимание

Препоръчва се да се извършва редовна поддръжка на хладилника, да се почиства решетката на радиатора поне веднъж на шест месеца и да се мие хладилникът и да се запечата, когато се замърсят.

Полезни съвети

Хладилникът трябва да се мие с мека гъба с неагресивен препарат, решетката на радиатора може да се почисти не само с четка, но и с метла.