Logo decormyyhome.com

Как да размразим хладилник

Как да размразим хладилник
Как да размразим хладилник

Видео: КОЛКО ВЪЗНАЧИТЕЛНО ДА СОЛИМ ЧОВЕШКИ ГРЪМ И ДРУГИ ЧЕРВЕНИ РИБИ 2024, Юли

Видео: КОЛКО ВЪЗНАЧИТЕЛНО ДА СОЛИМ ЧОВЕШКИ ГРЪМ И ДРУГИ ЧЕРВЕНИ РИБИ 2024, Юли
Anonim

Ако във фризерното отделение на вашия хладилник се е натрупало гъсто ледено покритие, тогава е време за размразяване. По принцип можете, разбира се, да се справите без този отнемащ време процес - в края на краищата слой от "замръзване" не влияе върху работата на устройството (въпреки че леко намалява способността му за охлаждане). Но ако обемът на фризера вече е намален наполовина и капакът спря да се затваря, време е да започнете!

Image

Инструкция за употреба

1

Първо изключете хладилника и отворете широко вратата на фризера. И веднага освободете хладилника от натрупаните в него продукти. Съдържанието на фризера по време на размразяването може да бъде поставено в специални топлоизолационни торбички (те често могат да се видят в супермаркети в отдела за замразени храни) или просто увито в няколко слоя полиетилен или вестници. Поставете всичко замразено и нетрайно в леген и го поставете на най-студеното място в къщата.

2

Поставете леген върху горния рафт на хладилника, в който ще се оттича вода. Поставете парцали на долните рафтове (най-добре е памукът, той абсорбира много добре водата). Водата от басейна ще трябва периодично да се налива, а парцалите - систематично да се сменят и изстискват.

3

Не нарязвайте ледената кора с нож или други остри предмети: случайно можете да повредите изпарителя на хладилника. Ако искате да ускорите процеса на размразяване (което може да отнеме няколко часа), можете да поставите съд или топла вода вътре във фризера, като го поставите на гореща стойка (трябва да се избягва директният контакт между изпарителя на леда и горещата тава). Вместо тиган можете да използвате гумена подложка за отопление с гореща вода.

4

След като фризерът напълно се размрази, трябва да го избършете на сухо и да го оставите малко „проветрено“. По това време внимавахме от хладилника всички вътрешни рафтове и чекмеджета, докато ги мия и избърсвам. Стените и вратите на хладилника също се измиват с малко топла вода, в която можете да добавите малко сода - това ще помогне да се отървете от миризмите.

5

Сега хладилникът може да се включи и да върне продуктите на правилното им място. След няколко часа хладилникът ще завърши "вдигане на студено" и ще започне да работи в нормалния си, "редовен" режим.

Gen. няма проблем или как да размразяваме хладилник на който и да е модел