Logo decormyyhome.com

Какво да правите, ако мирта извяха и изпуснете листа

Какво да правите, ако мирта извяха и изпуснете листа
Какво да правите, ако мирта извяха и изпуснете листа

Съдържание:

Anonim

Мирта е много полезно и привлекателно домашно растение. Но при неопитни градинари той може да започне да избледнява и да изхвърля листата. Това се случва, защото мирта е доста взискателно растение в поддръжката на дома.

Image

Грижа за мирта

Миртъл обича ярка слънчева светлина (не трябва да има прекалено много пряка слънчева светлина), прохлада, чист въздух, мека и филтрирана мека вода и сезонни грижи.

Така че, през лятото температурата не трябва да надвишава 23 ° C; необходимо е редовно и обилно поливане и пръскане, и това, и това - винаги с мека вода; седмична горна превръзка (само не с вар). Добре е да изведете мирта на чист въздух, като същевременно елиминирате излишъка от пряка слънчева светлина. Растението се приготвя постепенно за чист въздух.

През зимата температурата на въздуха трябва да бъде 6-10 ° C; поливането е по-рядко, отколкото през лятото, но земната бучка не трябва да изсъхва. Пръскането и горната превръзка от есента до средата на пролетта трябва да бъдат спрени. През зимата те се уверяват, че мирта има достатъчно слънчева светлина.

По-добре е да подредите саксия с мирта от западната или източната страна на стаята. През лятото южните прозорци трябва да предпазват растението от обедното слънце. На северния прозорец миртата може да не успее да получи слънцето през зимата, а през лятото цъфтежът ще бъде слаб.

Защо мирта увяхва и пуска листа

През зимата мирта може да пусне листа, ако температурата в близост до нея надвишава 10 ° C или ако не се наблюдава сезонност при поливане, пръскане и хранене. Мирта може да пусне листа, ако почвата изсъхне между поливане или обратно - водата застоя в тигана. Смирът може да изсъхне с излишък от слънчева светлина.