Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от миризмата на гнило месо

Как да се отървете от миризмата на гнило месо
Как да се отървете от миризмата на гнило месо

Видео: How to Reduce Your TMAO Levels 2024, Юли

Видео: How to Reduce Your TMAO Levels 2024, Юли
Anonim

Неприятна миризма в кухнята може да възникне поради развалени храни, по-специално, гнило сурово месо. Ако това се случи, трябва да измиете не само хладилника, но и цялата кухня.

Image

Ще ви трябва

  • - амоняк

  • - сапун

  • - сода за хляб

  • - лимон

  • - гъба

  • - гумени ръкавици

Инструкция за употреба

1

Изхвърлете разваления продукт веднага щом помиришете. Огледайте целия хладилник, може би онези продукти, които са били съхранявани там без опаковки, са се превърнали в благоприятна среда за вредни бактерии. За да се отървете от неприятните миризми, изключете хладилника и след това измийте стените му със сапунена вода. Или използвайте разтвор на сода. За да го приготвите, вземете 1-2 с.л. л. сода и 1, 5 литра топла вода.

2

Той перфектно абсорбира лимоновите миризми. Разтворете лимоновия сок в съотношение 1: 1 във вода със стайна температура. Вземете мека гъба и измийте вътрешните стени на хладилника с това решение. За да фиксирате ефекта, оставете чинийката с резени лимон вътре за няколко дни. Вместо това можете да използвате нарязан портокал.

3

Течният амоняк ще помогне да се отървете не само от миризмата на гнило месо, но и от вредни бактерии. Разтворете няколко капки в 1 литър вода и изплакнете хладилника вътре. След това не го пълнете с продукти през деня. Дръжте вратата отворена през това време. Ако месото е изгнило по време на размразяването на въздух, е необходимо кухнята да се измие по един от горните методи, като се спазва съотношението на компонентите.

4

Специални почистващи препарати, които могат да бъдат закупени във всеки отдел за домакински химикали, също ще помогнат да се отървете от миризмата и да дезинфекцирате стаята. За почистване изберете хлорирани продукти. Но не прекалявайте с тях, тъй като хлорът може да причини токсично отравяне. За да приготвите дезинфекционни разтвори, използвайте инструкциите на опаковката. След това проветрете стаята. Препоръчително е да излизате навън по време на проветряване.

Обърнете внимание

За да избегнете дразнене на кожата на ръцете си, използвайте гумени ръкавици, когато миете хладилника и кухнята.