Logo decormyyhome.com

Микровълнови стерилизиращи кутии

Микровълнови стерилизиращи кутии
Микровълнови стерилизиращи кутии

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Юли

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Юли
Anonim

Стерилизация - задължителна термична обработка на контейнери за конфитюр, туршии и други препарати. Тази процедура може да се извърши с помощта на микровълнова печка. Благодарение на това третиране, цялата консервация ще се съхранява дълго време и няма да се влоши.

Image

Ще ви трябва

  • - консерви за консервация

  • - микровълнова

Инструкция за употреба

1

Преди стерилизация внимателно инспектирайте избрани контейнери. На банките не трябва да има етикети, както и елементи от материал, който може да се стопи или изгори. Повърхността на контейнерите трябва да е равна и да не съдържа стружки или пукнатини. Банките трябва да са абсолютно чисти.

2

Поставете няколко кутии (в зависимост от техния размер) в микровълновата. Оставете място за специален контейнер, в който да излеете вода. Тя може да бъде чиния, чаша или халба. Обърнете внимание на материала, от който е направен контейнерът. Съдовете трябва да спазват общите правила за използване на микровълнови фурни. Процесът на топлинна обработка трябва да продължи не повече от три минути.

3

Водата може да се излива в самите банки. Нивото на течността не трябва да надвишава 1 см. Съдовете също се стерилизират в продължение на три минути. Водата ще заври, а парата надеждно ще обработва повърхността на консервите.

4

Ако бурканът не се побира в микровълновата, можете да го поставите отстрани. Само в този случай е необходимо да се излее малко количество течност в него. В противен случай контейнерът може да се спука.

5

С помощта на микровълнова печка можете да стерилизирате буркани, пълни с заготовки. В този случай не са необходими допълнителни резервоари за вода. Просто сложете консервите в микровълновата и приведете съставките да заври. След това бързо извадете контейнерите от фурната и навийте капаците.