Logo decormyyhome.com

Как да инсталирате пералня

Как да инсталирате пералня
Как да инсталирате пералня

Видео: Washer install / Монтиране на пералня 2024, Юли

Видео: Washer install / Монтиране на пералня 2024, Юли
Anonim

Големите магазини за уреди предлагат пакети от свързани услуги, включително инсталирането на закупени перални машини. Такива услуги са сравнително евтини, въпреки че мнозина предпочитат да спестят от тях, като инсталират самото оборудване.

Image

Инструкция за употреба

1

При закупуване на пералня трябва да се вземат предвид размерите и мястото на монтаж: машината не трябва да влиза в контакт със стени и мебели. Ако устройството е поставено близо до стените, няма достатъчно място за полагане на шнурове и маркучи.

2

Подът трябва да е равен и твърд (за предпочитане бетон или керемида), ако е необходимо, равномерността на машината се регулира от краката на ниво. Тези мерки напълно премахват вибрациите и шума на устройството по време на цикъла на въртене.

3

Обърнете внимание на дренажния маркуч, чиято дължина не трябва да надвишава 1, 5-2 метра. По-дългият маркуч ще намали скоростта на оттичане на водата, освен това в него с течение на времето се натрупва мръсотия и пералнята става неприятна. Също така маркучът трябва да е достъпен за почистване, но не трябва да се допускат деца и домашни любимци, за да се избегне счупване и последващо наводнение.

4

Трябва да се вземе предвид местоположението на крана и маркуча за подаване на вода. Дължина на маркуча 1-1, 5 метра обикновено се доставя с пералня. Входният маркуч може да бъде с всякаква дължина, но не го увеличавайте сами (той губи надеждност с течение на времето) е по-добре да закупите нов с подходящ размер.

5

Правилно инсталирайте дренажния маркуч в тръбата или сифона на умивалника, който трябва да е на най-малко 50 см от пода. Ако планирате да инсталирате машината така, че водата от нея да потече директно в канализацията, банята или мивката, маркучът трябва да бъде окачен на кука. Височината от изпускателния отвор до края на маркуча също трябва да бъде най-малко 50 см. Маркучът не трябва да се потапя във вода.

6

Свързването към водоснабдителната система се осъществява по различни начини: с помощта на фиксирана скоба към тръбата за водоснабдяване, към смесителя в банята или до тоалетната чиния. Кранът трябва да бъде направен от качествени материали, за да се избегне пробив на вода, когато се счупи.

7

Свързването към електрозахранването изисква спазване на правилата за безопасност. Не включвайте пералнята в нормална електрическа мрежа. Използвайте предпазители от пренапрежение.

8

Тъй като машината е свързана към водоснабдяването, е необходимо да я заземите или нулирате. Има две опции за връзка. Първият - при наличието на електрическа печка, можете да се свържете с нея. Втората е връзката към електрическия панел в коридора. Свързването и полагането на кабела към входната точка трябва да се извърши от специалист.

Обърнете внимание

Маркучите не трябва да имат гънки, извивки и също така не позволяват монтирането на мебели върху маркуча.

Полезни съвети

Основното правило: когато инсталирате, свързвате и подготвяте пералнята за употреба, е необходимо да изучите инструкциите за експлоатация.