Logo decormyyhome.com

Как да смените линолеума сами

Как да смените линолеума сами
Как да смените линолеума сами

Видео: ЛАЙФХАК КАК СТЕЛИТЬ ЛИНОЛЕУМ БЕЗ ШВОВ 2024, Юли

Видео: ЛАЙФХАК КАК СТЕЛИТЬ ЛИНОЛЕУМ БЕЗ ШВОВ 2024, Юли
Anonim

Линолеумът на пода е практичен, удобен и икономичен. Това покритие е лесно за рязане, лесно се разнася, не изисква свръхестествени грижи. Линолеумът ще издържи дълго време и когато стане безполезен, лесно се заменя. И за това не е необходимо да каните господаря. Можете сами да смените линолеума.

Image

Инструкция за употреба

1

Нова ролка от линолеум трябва да се държи известно време в сухо и топло помещение, за предпочитане в изправено положение. Преди да започнете работа, трябва да освободите пода от износена кърпа и отломки. Повърхността, върху която ще се полага новото покритие, трябва да е чиста и суха.

2

Платното трябва да бъде избрано, като се вземе предвид големината на стаята, така че да не се налага да комбинирате прекалено много. Ако ставите не могат да бъдат избегнати, тогава е по-добре да ги направите под мебелите.

3

Изрежете линолеума, така че да има малка празнина между ръба му и стената, около 0, 5-0, 7 см. Докато използвате, линолеумът ще се разшири и това разстояние постепенно ще се запълни. Ако този момент бъде пренебрегнат, тогава подовото покритие се набръчва, губи външния си вид. Това е много важно за линолеум на основата на филц.

4

Те фиксират линолеум на вратите и по дължината на съседни стени. За да направите това, използвайте специално лепило или двустранна лента. Ако стаята е достатъчно голяма, ако подът е с подово отопление и мебелите често се преместват, по-добре е да фиксирате платното върху цялата повърхност. За да се избегне запушване и така че краищата на линолеума да не се разминават, фугите се обработват допълнително със "студено заваряване" или се полагат с двустранна лента.

5

Ако водата попадне под балатума, тогава под него може да се образува мухъл и неприятна миризма. Следователно платното трябва да бъде изолирано от влага. За да направите това, лента от широка лента може да бъде залепена към стената и ръба на линолеум под плота. Освен това под мивката не трябва да има фуги. На места с висока влажност линолеумът е по-добре изобщо да не се полага.

6

За да може линолеумът да служи възможно най-дълго, да не се деформира, да не се напука или набъбне, трябва правилно да се грижите за него: за да предотвратите преовлажняване и разтворители върху него, трябва да избягвате почистващите препарати за надраскване. Не можете да миете линолеум с твърде гореща вода, тъй като той измива картината. Веднъж на всеки 2 месеца можете да мажете линолеум с ленено масло или ленено масло и след това да го избършете добре. А за обикновените грижи са достатъчни само вода, течен перилен препарат и мека кърпа.