Logo decormyyhome.com

Как да дезинфекцирате повърхностите

Как да дезинфекцирате повърхностите
Как да дезинфекцирате повърхностите

Съдържание:

Видео: Правилна дезинфекция на ръцете и повърхностите в тоалетните 2024, Юли

Видео: Правилна дезинфекция на ръцете и повърхностите в тоалетните 2024, Юли
Anonim

Цялостната и висококачествена дезинфекция на апартамента е напълно възможна без помощта на професионалисти. Може да се извърши с помощта на ефективни дезинфектанти и цялостно почистване на повърхностите. Как да избавите дома си от вредни микроби сами и да му дадете малко повече стерилност?

Image

за дезинфектанти

На първо място, трябва да изберете дезинфектант. Основното решение за тази цел може да бъде вещество, което се използва за дезинфекция в лечебните заведения - например, деактин или хлорхексидин. Те са вещества, съдържащи хлор, но имат много умерена миризма, която бързо изчезва. За начало повърхностите трябва да се измият с домакински почистващи препарати и след това да се обработят с разтвори на деактин или хлорхексидин, остатъците от които ще бъдат отстранени чрез мокро почистване.

Тези разтвори могат да се използват не само за дезинфекция на повърхности - но дори и детски играчки.

От народните средства за дезинфекция можете да използвате оцетна киселина, амоняк, ленено масло или наситен разтвор на натриев хлорид. Лененото масло е естествен антисептик, който се абсорбира в дървени и лакирани повърхности, като ги предпазва дълго време от растежа на бактериите и им придава естетичен вид. Солевият разтвор обикновено се комбинира с добавянето на оцетна киселина, увеличавайки почистващия му ефект. Течният амоняк най-често дезинфекцира кухненските повърхности и помещения, в които пуши. Етиловият алкохол не се препоръчва за дезинфекция, тъй като се отразява негативно на външния вид на повечето материали.