Logo decormyyhome.com

Как да премахнете писалка от дрехите

Как да премахнете писалка от дрехите
Как да премахнете писалка от дрехите

Видео: Премахване на аларма от дрехи - лесният начин / Remove Security Tags from Clothing - the Easy Way 2024, Септември

Видео: Премахване на аларма от дрехи - лесният начин / Remove Security Tags from Clothing - the Easy Way 2024, Септември
Anonim

Поставянето на петна от мастило върху дрехите ви е много лесно и за да го премахнете, трябва да работите много. Петната могат да бъдат отстранени при химическо чистене или самостоятелно с помощта на импровизирани средства. Преди да използвате това или онова лекарство, внимателно изучете инструкциите и проверете ефекта му от грешната страна на тъканта.

Image

Ще ви трябва

  • - писалка за премахване на мастило;

  • - специално средство за отстраняване на петна;

  • - сода пепел и белина;

  • - амоняк и терпентин;

  • - памучен тампон.

Инструкция за употреба

1

Вземете специална писалка за отстраняване на мастило. Плъзнете пръчката няколко пъти над замърсената зона и изчакайте няколко минути. Щом мастилото се абсорбира в писалката, измийте вещта със сапунена вода. По този начин е лесно да премахнете петна от обикновеното мастило.

2

Петната от органично мастило могат да бъдат отстранени с помощта на всяко средство за отстраняване на петна, маркирано с Oxi. Леко навлажнете оцветената зона и нанесете малко средство за отстраняване на петна върху нея. Изчакайте около 15 минути, за да може веществото да се абсорбира напълно в тъканта. Понякога, за да премахнете напълно петното, тези стъпки трябва да се повтарят няколко пъти, докато мастилото изчезне. Не забравяйте да изперете почистените дрехи след.

3

Ако сте оцветени с естествена бяла тъкан, използвайте вода с челюст. Разтворете 15 грама белина в един литър вода. Налейте един литър гореща вода в друг съд и разтворете в него 12 грама сода. Смесете двата разтвора заедно и оставете да престои 2-3 часа. Изсипете получения разтвор в отделен съд и изхвърлете утайката. Влажно навлажнете петното с разтвор, изчакайте няколко минути и изплакнете с струя вода. Ако петното не се появи веднага, повторете процедурата. След почистване изперете дрехите.

4

За да премахнете петна от мастило от цветни тъкани, подгответе следния продукт. Смесете амоняк и терпентин, като спазвате съотношение 1: 1. Нанесете разтвора върху петна от мастило и след известно време изплакнете с малко топла вода. Ако петното е елиминирано за първи път, измийте и изсушете тъканта, а ако не, повторете процеса на почистване отново.

5

Тъканите от коприна и вълна се третират най-добре с пречистен терпентин. За да направите това, разпечете памучен тампон в разтвора и започнете внимателно да избършете петното до пълното му отстраняване. След това нещата трябва да се изплакнат в топла вода.