Logo decormyyhome.com

Как да съхранявате почистващи препарати и прах за пране

Как да съхранявате почистващи препарати и прах за пране
Как да съхранявате почистващи препарати и прах за пране

Съдържание:

Видео: Core of natural pesticide, JADAM Wetting Agent (JWA), (Multi-language subtitles) 2024, Юли

Видео: Core of natural pesticide, JADAM Wetting Agent (JWA), (Multi-language subtitles) 2024, Юли
Anonim

Детергентите и прахът са синтетични химични съединения, необходими за елиминиране на замърсяванията и петна, както от дрехите, така и от повърхността на мебели, подове, стени, съдове и човешкото тяло. Те се използват активно както в ежедневието, така и в производството, но тъй като това е една и съща химия, макар и битова, е необходимо да се спазват правилата за нейното съхранение.

Image

Това, което е опасно, съдържа прах за пране и перилни препарати

Тъжно е, но активността и следователно ефективността на детергентите и праховете се дължи до голяма степен на наличието в тях на химикали, които не са много полезни за човек, за неговата кожа и дихателни пътища, които страдат от това на първо място. Дори бебешки и хипоалергенни прахове могат да бъдат опасни, когато се използват и ако се съхраняват неправилно.

Детергентите задължително съдържат повърхностно активни вещества (ПАВ), които са анионни, катионни и нейони. Най-агресивните от тях са анааноактивните повърхностно активни вещества, които са обозначени като А-ПАВ. Тези вещества могат да провокират алергична реакция, да причинят увреждане на мозъка и вътрешните органи. Те имат способността да се натрупват в тялото и дори многократното изплакване на бельо не го освобождава от остатъците от тези ПАВ, които след това проникват през кожата в телесните тъкани.

Когато работите из къщата и използвате почистващи препарати, носете гумени ръкавици, които предпазват кожата ви от контакт с вредни химикали.

Вредните компоненти на детергентите и праховете включват и хлор, който е причина за сърдечно-съдови заболявания, което провокира развитието на атеросклероза и алергии. Не трябва да купувате детергенти, които съдържат фосфати, те са забранени за употреба в много страни по света, тъй като представляват заплаха за много системи и органи на човешкото тяло.