Logo decormyyhome.com

Как да използваме водата в околната среда

Как да използваме водата в околната среда
Как да използваме водата в околната среда

Видео: Ситуацията със замърсяването на питейната вода през 2015 година 2024, Юли

Видео: Ситуацията със замърсяването на питейната вода през 2015 година 2024, Юли
Anonim

Как да спестите вода у дома? В момента все повече се говори за екологичния начин на живот. И въпреки че отдавна е известно, че трябва да живеем в хармония с природата, но няма съмнение, че екологията в широкия смисъл преживява своя разцвет. Защо? Да, просто защото да бъдеш екологично образован означава да си в тенденция. Е, може да кажете: „Искам да съм екологичен, искам да променя света към по-добро! Но как?“ Точно това ще научите от серия съвети относно екологичния начин на живот. Промяната е най-добре да започнете със себе си и средата, в която живеете. В този урок ще научите как с прости средства можете да научите как да използвате зелена вода.

Image

Инструкция за употреба

1

Вместо да се къпете във ваната (често добавяйте вода, за да не ви е много студено), вземете бърз душ, който също ви позволява да контролирате по-добре температурната промяна на водните потоци. Душът е не само екологичен, но и по-продуктивен, а също така помага за втвърдяване на тялото и подобрява кръвообращението.

2

Миете зъбите си, а водата тече от чешмата? Спрете! Когато миете зъбите два пъти на ден в продължение на две минути с отворен кран, можете да изразходвате около 10 000 литра вода годишно. И ако наливате вода в чаша? След това изсипете само около 200 литра. Ако приемем, че имаме работа със семейство от 4 души, можем да спестим 40 000 литра годишно!

3

Имате ли много цветя в къщата? За да ги поливате вместо вода от чешмата, използвайте вода, в която зеленчуци или яйца са били предварително сварени, плодовете, месото, рибата са били измити … По този начин не само спестявате вода, но и осигурявате на растенията си необходимите микроелементи.

4

Следете състоянието на водоснабдителната система в апартамента. Как да го направя? Няма нужда незабавно да се обадите на специалисти. Просто лягайте, запишете състоянието на брояча и направете същото нещо сутрин веднага след събуждането. Ако забележите разликите, тогава най-вероятно имате някъде теч. Намерете причината и се опитайте да я отстраните възможно най-скоро.

5

Монтирайте специални дюзи на крановете, които извършват аериране на водата, оптически увеличавайки нейния поток. Има и специални слушалки, душове, които струват малко, но могат да спестят от 15% до 50% от консумираната вода.

6

Ако все още нямате водомер в дома си, не забравяйте да го инсталирате! Ще можете да контролирате количеството консумирана вода във вашия апартамент и по този начин да повишите вашата екологична информираност.