Logo decormyyhome.com

Как да изберем електрическа фурна: защо е по-добре с шишче

Как да изберем електрическа фурна: защо е по-добре с шишче
Как да изберем електрическа фурна: защо е по-добре с шишче

Съдържание:

Видео: Сочни и крехки шишчета с пилешко, телешко и свинско,месо 2024, Септември

Видео: Сочни и крехки шишчета с пилешко, телешко и свинско,месо 2024, Септември
Anonim

Изборът на фурна, независимо дали е стационарна вградена или малка печене на плот, не е толкова прост. Голям брой модели от различни производители - това е асортиментът от добър магазин за домашни уреди. Как да го разбера? Как да намерите точно това, от което се нуждаете?

Image

На първо място, трябва да определите вида на фурната и нейните приемливи размери. Например, мини фурна (печене) може перфектно да се впише в интериора на малка кухня, особено в страната, без да я запушвате и не оставяте място под миялната машина. В същото време някои модели мини фурни имат същата функционалност като големите фурни!

Размерите на пекарите могат да бъдат различни, това зависи от силата на звука на камерата:

  • компактен (до 19 литра);

  • среда (19-24 л);

  • голям (от 25 литра).

Освен това е необходимо внимателно да се проучат техническите характеристики на устройството, препоръки и гаранции на производителя, функционалност.

На какво да обърнем специално внимание

Възможността да свържете само тези тена (нагреватели), от които се нуждаете. Различните рецепти използват различни опции за отопление. Например, когато печете някои сандвичи, се нуждаете само от горното загряване (само за да разтопите сиренето), а за пайове или шарлот - горното и долното.

Конвекционна функция. Това е малък вентилатор, който създава слаб въздушен поток вътре в пещта, което ви позволява да направите нагреването на продуктите по-равномерно.

Електромеханично шишче. Повечето фурни нямат толкова просто устройство, но това не означава, че е второстепенно и ненужно!

Без превключване на тени, нито конвекция не може да даде това, което се случва с продукта на плюнка.

При бавно въртене на месо или риба се получава равномерно печене (пържене) от всички страни с образуването на красива, равномерна коричка. И още един много важен момент: това е най-диетичният вариант за готвене! „Тайната“ е, че по време на въртене излишната мазнина се стича надолу, но поради образуваната кора, месото остава много сочно и с богат вкус.

Подвижна тава за капене Позволява ви да съберете цялата източваща мазнина и елиминира необходимостта от измиване на дъното на устройството.

Също така си струва да обърнете внимание на вида покритие, мощността, максималната температура, допълнителни функции (наличието на допълнителни програми, програмист и т.н.), но това вече е второстепенно.